Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Μαρκογιαννάκης: Οι απελάσεις είναι μονόδρομος

«Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος να ασκεί μια πολιτική που στενοχωρεί ανθρώπους, αλλά καμιά φορά αυτό είναι μονόδρομος. Εάν δεν ενεργοποιηθούμε και δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία ξεκίνησαν προ ημερών, οι προοπτικές του μέλλοντος θα είναι για την χώρα μας απίστευτες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης στη Βουλή, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για «απελάσεις Πακιστανών μεταναστών - προσφύγων», του βουλευτή του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζή.

Περιγράφοντας το μέγεθος του προβλήματος


που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την αθρόα είσοδο μη νόμιμων μεταναστών ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε πως μόνον χθες παραδόθηκαν 450 άνθρωποι και ζήτησε από όλους να αναρωτηθούν τι θα σημάνει για το μέλλον η διαιώνιση αυτής της κατάστασης.

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής απευθύνθηκε προς τον αρμόδιο υπουργό για να πει πως η κατάσταση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες χειροτερεύει, «ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, προσπαθούν να δουλέψουν κι εσείς τους κυνηγάτε. Στο Πακιστάν οι απελαθέντες κινδυνεύουν κι εσείς τους στείλατε στο στόμα του λύκου», είπε και έκανε λόγο για επικίνδυνη πολιτική ζητώντας μεταξύ άλλων την νομιμοποίηση της προσωρινής παραμονής των μεταναστών, την παροχή ασύλου και από την κυβέρνηση να «πει όχι στη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ».

Να μας πουν οι «θιασώτες του δόγματος του να μην φύγει κανείς» τι θα γίνει σ' αυτό τον τόπο, ή τι προβλέπει ότι θα γίνει, απάντησε ο κ. Μαρκογιαννάκης και πρόσθεσε πως με την υπογραφή της Συνθήκης του 2003 και από την χώρα μας, «έκλεισε η πόρτα προς την Ευρώπη».

Αναφερόμενος στο άσυλο, είπε πως δίδεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εξήγησε πως σήμερα όταν όλοι οι μη νόμιμοι μετανάστες πέφτουν θύματα κυκλωμάτων δικηγόρων, οι οποίοι τους πηγαίνουν αθρόα να υποβάλλουν αιτήματα παροχής ασύλου και ούτε καν τους υποδεικνύουν να επικαλούνται λόγους νομιμοφανείς, παρά αιτούνται άσυλο για οικονομικούς λόγους. Δεν είναι δυνατό να γίνει δεκτό αίτημα ασύλου από την οποιαδήποτε επιτροπή, είπε.

«Για την χώρα μας, μακάρι να συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις παροχής ασύλου όλων όσων μας έρχονται εδώ. Αν συνέτρεχαν θα ήταν ευχής έργον διότι τότε όλοι αυτοί στη συνέχεια θα έφευγαν και θα πήγαιναν στην υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε πως δυστυχώς τα έγγραφα τα οποία επικαλούνται οι μη νόμιμοι μετανάστες είναι ανύπαρκτα, τους τα εξαφανίζουν οι δουλέμποροι.

Για την περίπτωση των 55 Πακιστανών που απελάθηκαν, είπε πως είχε προηγηθεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου και είχαν εξαντληθεί όλα τα μέσα τα οποία παρέχει η πολιτεία στον οποιονδήποτε ώστε να μην φύγει από τη χώρα μας. «Είναι μια κατάσταση που μας λυπεί, όλους. Ειδικά όταν βλέπουμε συνανθρώπους μας δυστυχισμένους, οι οποίοι έκαναν τόσα χιλιόμετρα και έπεσαν θύματα δουλεμπόρων και άλλων εκμεταλλευτών και είμαστε υποχρεωμένοι με πόνο ψυχής να τους υποχρεώνουμε να γυρίσουμε από κει ξεκίνησαν», κατέληξε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com