Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Αλλαγές στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Αλλαγές στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης και βελτίωσης του έργου της, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, ενημερώνοντας σχετικά τη Βουλή.

Εμφανιζόμενος ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κος Χατζηδάκης


επισκόπησε την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τον υπουργό, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν πρόκειται πλέον να λειτουργεί σε Ολομέλεια παρά μόνον σε μείζονος σημασίας υποθέσεις (προκειμένου να επιταχυνθεί η διευθέτηση των υποθέσεων), η εκπροσώπηση των εμπορικών φορέων της αγοράς σ' αυτήν θα καταργηθεί, (ώστε να απεμπλακεί η Επιτροπή από οποιεσδήποτε εικαζόμενες εξαρτήσεις), ενώ τα μέλη της δεν θα έχουν κατ' ανάγκη κάποια τυπική ιδιότητα (π.χ. δικαστικός, ή καθηγητής), αλλά θα προκρίνεται η από πλευράς τους, γνώση της αγοράς. Για πρώτη φορά εισάγεται ποινή φυλάκισης, πέραν των προστίμων και των διοικητικών μέτρων για όσους παραβιάζουν το νόμο περί ανταγωνισμού. Τέλος, προωθείται και η αύξηση του αριθμού του προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού κατά 50 θέσεις. «Σε καμία περίπτωση, δεν είναι πρόθεση της ΝΔ να προβεί κατά την διάρκεια της 4ετίας σε πρόσληψη ανθρώπων εκεί - είναι όμως υποχρέωσή μας, την ώρα που προβλέπουμε ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, να προβλέψουμε τέτοια δυνατότητα» ανέφερε ο κος Χατζηδάκης.

«Οι θέσεις εργασίας λέτε, ότι είναι 50. Έχουμε περίπου 266 Επιτροπές που μαζεύονται τώρα από τους 1000 περίπου φορείς. Αν είναι από 50 άτομα κε υπουργέ, φτάνουμε στις 10.000 περίπου θέσεις εργασίας. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα» παρατήρησε ο Ι. Αμοιρίδης (ΠΑΣΟΚ - Πιερία).

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com