Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

«Ριγμένη» στα δημόσια έργα η Θεσσαλονίκη λέει το ΠΑΣΟΚ

Για «καθυστερήσεις» και «υποχρηματοδότηση» των μεγάλων έργων, καθώς και των έργων υποδομής στη Θεσσαλονίκη, κατηγόρησαν την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τις υποδομές, Γιάννης Μαγκριώτης, και οι γραμματείς των επιτροπών Κ. Μακεδονίας, Α' και Β' Θεσσαλονίκης του κόμματος.

Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του


υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, κατά την επίσκεψή του στο σταθμό του Νομισματοκοπείου, σύμφωνα με τις οποίες η κατασκευή του μετρό της Αττικής, προχωρά τα τελευταία πεντέμισι χρόνια με υποδιπλάσιους ρυθμούς, από ό,τι στα προηγούμενα χρόνια, επί ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, «60% του σταθμού στο Νομισματοκοπείο ήταν κατασκευασμένο το 2003 και ο χρόνος ολοκλήρωσής του ήταν το 2006. Ο κ. Σουφλιάς ξεπέρασε και τη δική του δέσμευση για την παράδοση του σταθμού, το καλοκαίρι του 2008».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι τα μεγάλα λόγια και οι αυτοέπαινοι για τον ίδιο και την κυβέρνηση, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Σε ό,τι αφορά στο μετρό της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως έχει περάσει το 53% συμβατικού χρόνου ολοκλήρωσης και έχει κατασκευαστεί μόνον το 9,2% του συμβατικού έργου.

Προέβλεψε δε ότι με αυτούς τους ρυθμούς δε θα έχει ολοκληρωθεί η κεντρική γραμμή, ούτε το 2015.

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι έβγαλε ξαφνικά από το λεξιλόγιό της, την υποθαλάσσια αρτηρία και την κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.
Μίλησε για απαράδεκτες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ της εξωτερικής περιφερειακής και της Ζώνης Καινοτομίας, ενώ υποστήριξε ότι στην Εγνατία Οδό γίνονται διορθωτικά έργα σε τμήματα που παραδόθηκαν βιαστικά, για προεκλογικούς λόγους, τους προηγούμενους μήνες.

Ο κ. Μαγκριώτης υποστήριξε ακόμη πως καθυστερούν οι εργασίες στην επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης του αεροδρομίου, άσκησε κριτική για τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, αλλά και της ΕΥΑΘ και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο, με δημόσιους πόρους, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά τους, οι γραμματείς των επιτροπών Κεντρικής Μακεδονίας, Α' και Β' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν στα περιφερειακά έργα και ισχυρίστηκαν πως παρατηρείται «έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης», καθώς και «καθυστερήσεις» στην υλοποίησή τους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com