Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Πήραμε από τους πλούσιους για να δώσουμε στους φτωχούς

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια αναδιανομή εισοδήματος αντίστροφη από εκείνη που συνέβη επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις και μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, με την παράλληλη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους οικονομικά ασθενέστερους.


«Σήμερα είναι σημαντική μέρα, καθώς το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας για το γενικότερο κυβερνητικό έργο, εκτίμησε ότι αναπτύσσεται κινητικότητα και τόνισε ότι προωθείται το σχέδιο αλλαγής του κράτους για το οποίο έχει δεσμευτεί. Σημείωσε ότι μια τόσο ευρεία επέμβαση στη δομή της κυβέρνησης απαιτεί χρόνο και πρόσθεσε θα συνεχιστεί με ανασυγκρότηση ανά υπουργείο.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε νομοσχέδιο "αναδιανομής και αλληλεγγύης" και τόνισε ότι είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, καθώς δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. "Περίπου ένα δισ. ευρώ πηγαίνουν σε δυόμιση εκατομμύρια δικαιούχους, γίνεται αντίστροφη αναδιανομή απ' ότι συνέβαινε επί ΝΔ, στηρίζεται η οικονομία και αναθερμαίνεται η αγορά", υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους του εκτάκτου επιδόματος, κάτι το οποίο οφείλεται -όπως υποστήριξε- στο σαθρό φορολογικό σύστημα. Υποσχέθηκε τη λήψη μέτρων υπέρ τους, όταν αλλάξει το φορολογικό σύστημα.

Μιλάμε όταν έχουμε κάτι να πούμε

Ο Γ. Παπανδρέου συνέστησε στους υπουργούς εγκράτεια στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις. Πρέπει να δρούμε συλλογικά, να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας να βγαίνουμε προετοιμασμένοι όταν βγαίνουμε να μιλήσουμε δημόσια, αλλά και να βγαίνουμε όταν έχουμε κάτι να πούμε, φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com