Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Έως 27 Φεβρουαρίου οι εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στις 27 Φεβρουαρίου θα λήξουν οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, που ξεκινούν την Παρασκευή, καθώς η κανονική ημερομηνία λήξης (28/2) είναι Κυριακή, όπως σημειώνει -με σημερινή ανακοίνωσή του- ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).


Επ' ευκαιρία της έναρξης των εκπτώσεων, ο ΕΣΘ υπενθυμίζει ότι η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας όσων ειδών πωλούνται με έκπτωση, είναι υποχρεωτική.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης, αλλά αν αυτό αναγραφεί, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).

Εάν διαπιστωθεί παράβαση του νόμου ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση.

Επιπλέον, επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου τζίρου.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται, με απόφαση του οικείου Νομάρχη, διοικητικό πρόστιμο 1.000-100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com