Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

«Θα γυρίσουμε σελίδα» λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Σε συνέντευξή του στο BBC ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει μια καθαρή εντολή από τους Έλληνες να μειώσει το έλλειμμα, κάτι που, όπως είπε, θα το πετύχει με τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων. «Με την κυρία Κατσέλη, από διαφορετική σκοπιά, εργαζόμαστε για τον κοινό στόχο» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Ο υπουργός σημείωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να γυρίσει σελίδα, κάτι που, όπως τόνισε, δεν είναι εύκολο. Έδωσε, ωστόσο, τη διαβεβαίωση ότι θα αλλάξει τα πράγματα και δεν θα συνεχίσει με το δόγμα "business as usual".

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ είναι διαιρεμένο σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είπε ότι το κόμμα του συγκέντρωσε 44% στις εκλογές και είναι το μεγαλύτερο σοσιαλιστικό κόμμα στην Ευρώπη. "Κάθε κόμμα αυτού του μεγέθους έχει μέσα του διαφορετικές φωνές, κάτι που συμβαίνει και σε μικρότερα κόμματα" σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: "Δεν θα ισχυριζόμουν ότι το κόμμα μιλά με ενιαία φωνή, αλλά θα σας έλεγα ότι η κυβέρνηση το κάνει. Έχουμε μια πολύ δυνατή φωνή, με συναίνεση στην πολιτική που προωθούμε".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση κατέθεσε ένα προϋπολογισμό που προβλέπει μείωση του ελλείμματος κατά 4 μονάδες το 2010, κάτι που θα επιτευχθεί με τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων".

Για τη συνεργασία με τη Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι τα δύο υπουργεία συνεργάζονται από διαφορετικές σκοπιές, αλλά με κύριο μέλημά τους τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα. "Μέλημά μας είναι να επαναφέρουμε την ανάπτυξη μέσω της βελτίωσης των συνθηκών για επενδύσεις και της διευκόλυνσης των επιχειρήσεων να επενδύουν. Αυτός είναι ο κοινός σκοπός για τον οποίο εργαζόμαστε" κατέληξε ο υπουργός.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com