Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ακατάλληλα γλυκά εντόπισε και κατάσχεσε η νομαρχία Θεσσαλονίκης

«Γλυκά Πηλίου» και «Κερασάκια Λουτσιάνο» με... προβλήματα, εντόπισε η διεύθυνση εμπορίου στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας, οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν από το Χημείο του Κράτους ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο της διεύθυνσης εμπορίου έδειξαν ότι ποσότητες των γλυκών ήταν ακατάλληλες για κατανάλωση.
Συγκεκριμένα:


* Σε κατάστημα επεξεργασίας και εμπορίας καφέδων - ξηρών καρπών της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ότι το προϊόν "κεράσι κόκκινο Σπιτικά Γλυκά Πηλίου", σε σφραγισμένα βάζα των 450 γραμμαρίων, με ημερομηνία λήξης το Δκέμβριο του 2010, παραγωγής της βιοτεχνίας ζαχαρωδών Γλυκά Κουταλιού του Νικόλαου Αλμπάνη, κρίθηκε μη κανονικό. Στη συσκευασία του δεν ανέγραφε την κατηγορία του τροφίμου και τον αριθμό παρτίδας, ενώ σύμφωνα με την ανάλυση περιέχει τη χρωστική Ε127, που δεν αναφέρεται στον κατάλογο συστατικών. Κατά συνέπεια απαγορεύεται η διάθεσή του στην κατανάλωση, ως ακατάλληλου και λανθασμένα επισημασμένου.

* Σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης βρέθηκε το προιόν "κοκτέιλ κόκκινα κερασάκια με το κοτσάνι Λουτσιάνο", σε γυάλινη συσκευασία καθαρού βάρους 225 γραμμαρίων και ημερομηνία λήξης 20 Ιανουαρίου 2012, εισαγωγής της εταιρίας Γ & Ι. Πασσαλής ΑΕΒΕ, που κρίθηκε μη κανονικό και μη ασφαλές, γιατί έχει ως συντηρητικό – αντιοξειδωτικό διοξείδιο του θείου 191 mg/Kg, αντί 100 mg/Kg που είναι το ανώτερο επιτρεπτό όριο. Στη διάρκεια ελέγχων που έγιναν το Δεκέμβριο του 2009, η διεύθυνση εμπορίου της νομαρχίας δέσμευσε από την αγορά:

* 720 τεμάχια διαφόρων "Party Poppers", διότι είτε δεν έφεραν τις απαραίτητες ενδείξεις ασφαλείας σχετικά με την ορθή χρήση του προιόντος και ενδείξεις στην Ελληνική γλώσσα.

* 27 τεμάχια διαφόρων δερμάτινων μπουφάν, διότι δεν έφεραν την ένδειξη σχετικά με την χώρα προέλευσης τους.

* 17 κιλά αλεύρι, διότι επί της συσκευασίας τους δεν αναγράφονταν ο τύπος του αλεύρου.

* 56 κιλά αναψυκτικού σόδα, διότι είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

* 48 κιλά διαφόρων τροφίμων, γιατί επίσης είχε παρέλθει η ημερομηνία διατήρησης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com