Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Στη Βουλή παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για τα δάση

Στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την Προστασία των Δασών.


Στόχος του νομοσχεδίου είναι η προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2009. Το υπουργείο Περιβάλλοντος προτείνει τις εξής ρυθμίσεις:

* 1. Αναστολή οικοδομικών εργασιών σε δυο ταχύτητες σε ότι αφορά το χρόνο ισχύος της αναστολής
* α) για τις περιοχές εντός σχεδίου πόλεως και ορίων οριοθετημένων οικισμών η αναστολή ισχύει μέχρι την κήρυξη της έκτασης ως αναδασωτέας, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 25 Ιανουαρίου
* β) για τις περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οριοθετημένων οικισμών η αναστολή ισχύει μέχρι τη κύρωση των δασικών χαρτών.
* 2 Εγκατάσταση συστήματος περιοδικής τηλεσκοπικής χαρτογράφησης, παρακολούθησης των καμένων περιοχών, το οποίο θα προλαμβάνει την όποια απόπειρα ανέγερσης αυθαιρέτου.
* 3. Δημιουργία Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων στην ευθύνη της οποίας είναι ο εντοπισμός και η κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός των περιοχών που κηρύχθηκαν αναδασωτέες.
* 4. Θεσμοθέτηση σύνταξης δασικού χάρτη και κτηματογράφησης για κάθε περιοχή που πλήττεται από πυρκαγιά. Παράλληλα στην Επιτροπή Εκδίκασης Αντιρρήσεων τοποθετείται πρόεδρος ένας συνταξιούχος Δικαστικός Λειτουργός για τη διασφάλιση της νομιμότητας των αποφάσεων. Όλες οι αποφάσεις που αφορούν τις εν λόγω εκτάσεις καθώς και οι κυρωμένοι δασικοί χάρτες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο για την πλήρη διαφάνεια και τη διευκόλυνση των πολιτών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com