Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Απορρίφθηκαν αιτήσεις για την άρση ασυλίας βουλευτών

Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου απέρριψε τα αιτήματα για την άρση της ασυλίας των βουλευτών Αρ. Ντινόπουλου (ΝΔ), Θ. Καράογλου (ΝΔ), Κ. Κόλλια (ΝΔ), Μ. Κατρίνη (ΠΑΣΟΚ), Γ. Ζιώγα (ΚΚΕ), Σ. Καλαντίδου (ΚΚΕ) και Γ. Μαρίνου (ΚΚΕ).


• Για την άρση της ασυλίας του Αργύρη Ντινόπουλου, 237 βουλευτές ψήφισαν κατά, τρεις υπέρ, ένας ψήφισε «παρών». Βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Ο βουλευτής της ΝΔ διωκόταν για υπόθεση που σχετίζεται με τη διεκδίκηση εκτάσεων από το Δήμο Βριλησσίων, την εποχή που ήταν δήμαρχος. Ο Αρ. Ντινόπουλος ζήτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νέου χάρτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την πρόβλεψη "ασυλίας" για τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, όσον αφορά σε αντίστοιχες υποθέσεις. Τόνισε ότι πολλές φορές σύρονται ακόμη και για δέκα χρόνια στα δικαστήρια για αντίστοιχες ενέργειες.

• Για την άρση της ασυλίας του Γιώργου Μαρίνου, 237 βουλευτές ψήφισαν κατά, τρεις υπέρ, ένας ψήφισε «παρών». Ο βουλευτής του ΚΚΕ διωκόταν για τη συμβολική κατάληψη διοδίων.

• Για την άρση της ασυλίας της Σοφίας Καλαντίδου και του Γιάννη Ζιώγα, 234 βουλευτές ψήφισαν κατά, πέντε υπέρ, δύο "παρών". Βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Οι βουλευτές διώκονταν για τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση εργαζομένων της εταιρείας παιχνιδιών JUMBO. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, έκανε λόγο για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης.

• Ο Θόδωρος Καράογλου κατηγορούταν για παράνομη είσοδό του σε γήπεδο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ενέργειά του αποσκοπούσε στην αποτροπή επεισοδίων. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 26 βουλευτές, κατά 193, "παρών" 22, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

• Ο Μιχάλης Κατρίνης εγκαλείτο για πλαστογράφηση εγγράφου και «απάτη ενώπιον Δικαστηρίου» κατά την προεκλογική περίοδο. Η προσφυγή εναντίον του είχε όμως απορριφθεί από το Εκλογοδικείο. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 18 βουλευτές, κατά 213, "παρών" 10, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

• Για την άρση της ασυλίας του Κώστα Κόλλια, υπέρ ψήφισε ένας βουλευτής, εναντίον 237, «παρών» ψήφισαν 3 βουλευτές και υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Ο βουλευτής της ΝΔ ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε αυτήν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com