Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Σε διαθεσιμότητα ο αρχιφύλακας Λαγκαδά για τα παράβολα των ταυτοτήτων

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης , που φέρεται ότι έβαζε στην ...τσέπη τα παράβολα που πλήρωναν οι πολίτες για την έκδοση δελτίων ταυτότητας.


Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας προκύπτουν σε βάρος του ευθύνες σχετικά με τη διαχείριση δικαιολογητικών έκδοσης δελτίων αστυνομικής ταυτότητας (παράβολων).

Από τους ελέγχους σε υπηρεσιακούς φακέλους έκδοσης δελτίων αστυνομικής ταυτότητας της τελευταίας πενταετίας, δεν βρέθηκε σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων το παράβολο των 9 ευρώ, αν και είχε εισπραχθεί το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι έχει γίνει χρήση πλαστού παράβολου.

Η έρευνα συνεχίζεται και για το προηγούμενο χρονικό διάστημα (2002-2005) καθώς ο αρχιφύλακας υπηρετούσε ως υπεύθυνος έκδοσης ταυτοτήτων στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα , την τελευταία δεκαετία.

Ακόμη ελέγχονται οι υπηρεσιακοί φάκελοι έκδοσης αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, που ήταν στις αρμοδιότητες του ίδιου αστυνομικού.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com