Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Φόβοι για νέα λουκέτα στη Θεσσαλονίκη

Φόβο για ένα νέο κύμα λουκέτων και πτωχεύσεων τους πρώτους μήνες του 2010 εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης στην ομιλία του στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το νέο έτος .


Ζήτησε , στη διάρκεια της ομιλίας του, να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης για να επανέλθει, όπως είπε, η ρευστότητα στα επίπεδα των αρχών του 2008, δηλαδή πριν η κρίση χτυπήσει και την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα πρότεινε:

- οι εγγυήσεις ύψους 15 δις. ευρώ που δεν έχουν αξιοποιηθεί από το πακέτο στήριξης των τραπεζών, να διατεθούν στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ). Στη συνέχεια το Ταμείο θα δέχεται αιτήσεις για παροχή εγγυήσεων για την κάλυψη δανείων που θα αφορούν υποχρεώσεις προς τρίτους, φορολογικές υποχρεώσεις, ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών.

-Ο ΕΟΜΜΕΧ, με τους περισσότερους από 1.000 εξωτερικούς συμβούλους που διαθέτει θα αξιολογεί την επιχείρηση. «Με τον τρόπο αυτό οι επαγγελματίες βγαίνουν από τον Τειρεσία, οι τράπεζες δίνουν δάνεια, πέφτει χρήμα στην αγορά, τα δημόσια ταμεία γεμίζουν με φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία λαμβάνουν εισφορές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα εισέπρατταν. Το σημαντικότερο είναι ότι σταματάμε ένα μεγάλο κύμα λουκέτων και πτωχεύσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ από το βήμα της εκδήλωσης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΕΕΘ στις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας, Μάρκος Μπόλαρης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com