Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Επισκόπηση Τύπου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ !!!!!!


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ενιαίος ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Στο 15-16% ανεβαίνει το 9%, αλλά πέφτει και το 19%".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόταση-βόμβα για καθιέρωση ενιαίου ΦΠΑ 15-16% σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "ΟΧΙ των γενναίων τσολιάδων στους θρασείς βομβιστές. Συγκλόνισε η στάση των φρουρών του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα φυλάκιά τους όταν ειδοποιήθηκαν ότι επίκειται βομβιστική επίθεση. Η πολιτεία οφείλει να επιβραβεύσει την αφοσίωσή τους, απονέμοντάς τους ηθική αμοιβή. Από τύχη δεν είχαμε θύματα. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Λουκέτο σε 650 Δήμους και 4.000 δημοτικές επιχειρήσεις που έχουν εξελιχθεί σε βιομηχανίες διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο "Καλλικράτης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "βαθιές και ριζικές ανατροπές στην υφιστάμενη διοικητική δομή της χώρας φέρνει ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης. Για πρώτη φορά επέρχονται αλλαγές σε όλους τους βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, στους Δήμους, τις Νομαρχίες, τις Περιφέρειες,καθώς καταργεί τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, συρρικνώνει τους Δήμους, μειώνει δραστικά τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, ενώ θεσπίζει αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανοχύρωτη Δημοκρατία. Χώρα - έρμαιο της κυβερνητικής αυθαιρεσίας και ανικανότητας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα ζευγάρι φαίνεται να τοποθέτησε τη βόμβα στον κάδο απορριμμάτων μπροστά από τη Βουλή και δίπλα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αυτή είναι μια εικόνα που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Βουλής και του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία", έχει παραλληλιστεί και φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψίες για τον "εκτελεστικό πυρήνα" της τρομοκρατικής ονομασίας που ανέλαβε να υλοποιήσει την τοποθέτηση της βόμβας σε αυτόν τον ύψιστου συμβολισμού στόχο".

ΕΘΝΟΣ: "Νέος χάρτης με 370 Δήμους - μαμούθ. Σχέδιο "Καλλικράτης" για αυτοδιοίκηση και... αποκέντρωση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πρόγραμμα "Καλλικράτης" για τον νέο διοικητικό σχεδιασμό της χώρας ήταν το θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Με βάση το σχέδιο οι νομαρχίες καταργούνται, ενώ οι Δήμοι περιορίζονται στους 370. Σημείο τριβής οι αρμοδιότητες και οι πόροι για την Αυτοδιοίκηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Είναι βαριά η... ψυχή του τσολιά. Οι πάντες τρομοκρατήθηκαν από την βομβιστική ενέργεια των τρομοκρατών, εκτός από τους φουστανελοφόρους του Αγνωστου Στρατιώτη που έμειναν ατάραχοι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "επικοινωνιακό "δελτίο Τύπου" των τρομοκρατών, ήταν η τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας λίγα μέτρα έξω από το κτίριο της Εθνικής Αντιπροσωπείας και δίπλα από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Επέλεξαν ως ώρα έκρηξης, την ώρα έναρξης των νυχτερινών τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, για να τύχει της δέουσας δημοσιότητας η ενέργειά τους και το πέτυχαν. Μέχρι και ο Πρωθυπουργός βγήκε και έκανε δηλώσεις ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εξαφανίζουν Δήμους, Νομαρχίες - ΝΠΔΔ. Στον "αέρα" χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των ΟΤΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπορεί η Κυβέρνηση να μην είναι ικανή να δώσει λύσεις ακόμη στην Οικονομία και να μην έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει περίπου εκατό ημέρες μετά την εκλογή της στην εξουσία, ανακοίνωσε όμως τι αλλάζει τα πάντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεταξύ αυτών καταργεί τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και ιδρύει δεκατρείς Διοικητικές Περιφέρειες με αιρετό περιφερειάρχη και αιρετό Συμβούλιο. Οι δήμοι δεν θα υπερβαίνουν τους 370".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βομβιστής" της συναίνεσης ο Χρυσοχοΐδης. Αντί να ξιφουλκήσει κατά της τρομοκρατίας, ο υπουργός τα 'βαλε με τη ΝΔ που του προσέφερε στήριξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται". Το μήνυμα είναι πράγματι απλό, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όταν το βράδυ του Σαββάτου μετά τη βομβιστική επίθεση μετέβη στη Βουλή". Όμως φαίνεται ότι τελικά "τρομοκρατήθηκε" το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απομόνωσε... δώδεκα λέξεις από την ανακοίνωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Πάνου Παναγιωτόπουλου και ουσιαστικά τορπίλισε τη συναίνεση που του παρέσχε από την πρώτη στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "13 μικροί "πρωθυπουργοί". "Καλλικράτης" αντί "Καποδίστρια" και αναδιανομή της εξουσίας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αναδιανομή της πολιτικής εξουσίας στην περιφέρεια με ισχυρούς πόλους τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους -με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι πρώτοι θα στηριχθούν με ουσιαστικές αρμοδιότητες- αναμένεται να οδηγήσει σε βάθος χρόνου το σχέδιο "Καλλικράτης".

ΕΣΤΙΑ: "Οι παλινωδίες των 100 ημερών. Τι είχε υποσχεθή ο κ. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πρώτη αναλυτική παρουσίασις της κυβερνητικής πολιτικής που θα ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ αν εξελέγετο στην εξουσία, έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη. Κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο στα πλαίσια της ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου είχε αναφερθή σε πέντε νομοσχέδια τα οποία - όπως είχε τονίσει - θα κατετίθεντο στην Βουλή μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ των οποίων θα ήταν και το φορολογικό νομοσχέδιο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ως τις 300.000 ευρώ αφορολόγητο α' κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση επιμένει στην τροπολογία".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "αφορολόγητο όριο έως 300.000 ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αγορά α΄κατοικίας. Το σχέδιο προβλέπει τη σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με την αντικειμενική αξία της κατοικίας".

Η ΧΩΡΑ: "100 ημέρες άνευ ουσίας. Απολογισμός με αυτοκριτική και ευχολόγια από τον πρωθυπουργό".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γενέθλια" σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα και υπουργικές κόντρες- συνεπεία των σφοδρών διαφωνιών για την αντιμετώπιση του εφιάλτη της οικονομικής κρίσης και ενός σχεδιασμού που τίθεται υπό αμφισβήτηση, με την αγορά να παραλύει, τη διαρροή κεφαλαίων να μη σταματά και τους επενδυτές να τηρούν δύσπιστη στάση έναντι της Ελλάδας- θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας τις περίφημες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του".

City Press: "Ολοταχώς για "Καλλικράτη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "και το όνομα αυτού όχι "Καποδίστριας ΙΙ" αλλά "Καλλικράτης", όπως ο αρχιτέκτονας του Παρθενώνα και των Μακρών Τείχων της Αθήνας. Έτσι θα ονομάζεται το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη διοικητική δομή της χώρας, που παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, το οποίο περιλαμβάνει δομικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας και τίθεται σε διαβούλευση".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "370 δήμαρχοι και 13 κυβερνήτες. Ριζοσπαστικές αλλαγές στη δομή του κράτους. "

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ο νέος χάρτης της Ελλάδας. Πως αποφεύχθηκε η γκάφα για τη Θεσσαλονίκη".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com