Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, η έναρξη στο Ζάππειο του θεσμοθετημένου διαλόγου, το αδιέξοδο των επαφών μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης και οι δραματικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας, η μεγάλη προσφορά κεφαλαίων από ξένες αγορές προς το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω της κοινοπρακτικής έκδοσης πενταετών ομολόγων, καθώς και το υψηλό επιτόκιο που καλείται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο φθάνει σε ποσοστό 6,2%, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σηκώνει τα χέρια ψηλά η κυβέρνηση! Αδυνατώντας να βρει λύση στο πρόβλημα των αγροτών".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Υποκρισία. Διάλογος χωρίς τους αγρότες. Στη διημερίδα του Ζαππείου συμμετέχουν 350 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανισμών, με ελάχιστους "πράσινης απόχρωσης" λειτουργούς της γης".

* Η ΑΥΓΗ: "Θυμός στα μπλόκα για την κυβερνητική αδιαλλαξία. Παρωδία διαλόγου, χωρίς τους αγρότες και χωρίς απαντήσεις στα αιτήματά τους, η φιέστα του Ζαππείου".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μας ληστεύουν οι ξένοι τραπεζίτες και επενδυτές. Από τη μιά μας βρίζουν και ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση και από την άλλη ζητάμε να μας δανείσουν 5 δισ. ευρώ και μας προσφέρουν 25.000.000 ευρώ".

* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ανάσα 8 δισ. ευρώ με δάνειο - φωτιά. Ανακούφιση στην κυβέρνηση".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Διάλογος χωρίς αγρότες. Στα άκρα οδηγείται πλέον η σύγκρουση κυβέρνησης - αγροτών".

* ΕΘΝΟΣ: "Έμφραγμα σε δρόμους, λιμάνια, τελωνεία. Τρακτέρ στις εθνικές και... διαδήλωση στο Κολωνάκι".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εκτός... ΕΛ.ΑΣ. Σταυρός, Σημαία και Έλληνες! Απαγορεύεται με διαταγή Χρυσοχοϊδη να φέρουν στις στολές τους το Εθνικό Σύμβολο οι Αστυνομικοί".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Η επιστολή - τελεσίγραφο του Γιώργου στον Ερντογάν. Του κόβει τον "βήχα" για τη Θράκη - Ζητά την άρση του "κάζους μπέλι".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έκθετη η Κατσέλη. Την "άδειασε" το Μαξίμου. Οργή στην κυβέρνηση για την παιδαριώδη προσπάθεια της υπουργού να συγκαλύψει το ρουσφέτι".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μας δάνεισαν, μας έγδαραν. Ανάσα με τα 8 δισ. ευρώ που μπήκαν στα ταμεία, αλλά οι δανειστές έκαναν πάρτι".

* ΕΣΤΙΑ: "Απαιτείται εθνική συνεννόησις. Για να εξέλθη ο τόπος από το αδιέξοδο".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ακριβή ανάσα 8 δισ. ευρώ. Έκδοση πενταετούς ομολόγου με επιτόκιο 6,2% - Αυξάνεται το κόστος τραπεζικού δανεισμού".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Αδιέξοδο στο μέτωπο των αγροτών. Ούτε βήμα πίσω από τις δύο πλευρές".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Ανάσα έξω (ζητούσαμε 5 δισ. ευρώ και μας πρόσφεραν 25!)... ασφυξία μέσα (οι αγρότες σκληραίνουν, η κυβέρνηση ελπίζει).

* Η ΝΙΚΗ: "Κόψτε τους το δάχτυλο. Τελευταία ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα οι Εξεταστικές Επιτροπές".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αγωνιστικό αγροτικό μπλόκο στον κυβερνητικό διάλογο-απάτη."

* Η ΧΩΡΑ: "Τσάι στο Ζάππειο και ...καπουτσίνο στο Κολωνάκι. Γύρισαν την πλάτη στον κοινωνικό διάλογο οι αγρότες".

* City Press: "Παράταση αδιεξόδου".

* Metro "Θετικό, αλλά...ακριβό το τεστ".

* Metropolis: "Ο αριθμός 801 11 97 367 στη ζωή των δανειοληπτών".

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Χαμένοι στη ζούγκλα των τρακτέρ. Στα άκρα η σύγκρουση με τους αγρότες, που επεκτείνουν τα μπλόκα".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εκτός ελέγχου. Ξέφυγαν οι αγρότες, ανήμπορη να αντιδράσει η κυβέρνηση. Σε γενική παράλυση η χώρα, ενισχύονται τα μπλόκα. Τεράστιες οι ζημίες στην οικονομία".

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Βράζουμε στο ζουμί μας! Αντιμαχίες κυβέρνησης, αγροτών δασεργατών, αλιεργατών και κατασκευαστών επίπλου".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com