Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Αντίθετος στη «μητροπολιτική» απομόνωση της Θεσσαλονίκης ο Π. Ψωμάδης

Την αντίθεσή του στη νέα αρχιτεκτονική δομή της αυτοδιοίκησης με το κωδικό όνομα «Καλλικράτης», που προωθεί η κυβέρνηση, εξέφρασε ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τον προβληματισμό του για τις κυβερνητικές εξαγγελίες επεσήμανε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.


Ο Π. Ψωμιάδης υπογράμμισε: «Προσωπικά είμαι αντίθετος στη "μητροπολιτική" απομόνωση της Θεσσαλονίκης. Θεωρώ ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει απόλυτη οικονομική εξάρτηση των περιφερειών από το κράτος και τις διαθέσεις του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών. Αντί να πάμε σε πλήρες άνοιγμα της αυτοδιοίκησης στην κοινωνία, θα έχουμε πάνω από τα κεφάλια των αιρετών διορισμένους γενικούς διοικητές».

Από την πλευρά του, ο Β. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε: «Δυστυχώς οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν τελείως γενικές και αόριστες. Δεν ελέγχθη απολύτως τίποτε για τα θέματα της «χωροθέτησης» των νέων δήμων, των «ορίων» και των «αρμοδιοτήτων» της Μητροπολιτικής Διοίκησης Αθηνών και Θεσσαλονίκης, της «κοστολόγησης» των νέων αρμοδιοτήτων και το ύψος των πόρων».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com