Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Κατά των τραπεζών στρέφονται έμποροι και επιμελητήρια

Ομοβροντία πυρών δέχτηκαν οι τράπεζες, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των προέδρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Αιτία αποτέλεσαν οι αντιδράσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο νόμο για την ενίσχυση της ρευστότητας και τα χρέη των επιχειρήσεων.


Οι τέσσερις πρόεδροι τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της νομοθεσίας και ζήτησαν από τις τράπεζες να την εφαρμόσουν χωρύς κωλυσιεργία. Εκτίμησαν, ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις και για εκείνες, καθώς θα τις βοηθήσει να εκκαθαρίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημ. Ασημακόπουλος έκανε λόγο για "συντεχνιακό αυτισμό" των τραπεζών και τόνισε ότι πρέπει να σκεφτούν την πραγματική οικονομία. Έκανε λόγο για πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις από την υπόλοιπξ Ευρώπη ζητούν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για τον νόμο, προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι ανάλογο, γεγονός που ενδεχομένως δημιουργεί ανησυχία στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ Γ. Κασιμάτης υποστήριξε ότι οι τράπεζες επιχειρούν να μειώσουν το πλαφόν χρηματοδότησης των επιχειρήσεων στο 50%, επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει στο υπουργείο Οικονομίας τηλεφωνική γραμμή, μέσω της οποίας θα δίνονται πληροφορίες για όλους τους νέους νόμους. Όσον αφορά στις καταγγελίες επιχειρήσεων, τόνισε ότι αποφασίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού εάν θα προχωρήσει αυτεπαγγέλτως σε έρευνα .

Για το φορολογικό

Αναφερόμενοι στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, οι επικεφαλής των επαγγελματικών οργανώσεων ζήτησαν ουσιαστικό διάλογο. Ο Δημ. Κασιμάτης κάλεσε την πολιτεία να "παγώσει" όλες τις αλλαγές, έως την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

Για τα μπλόκα

Χαρακτήρισαν απαράδεκτο γεγονός τον αποκλεισμό οδών και μεθοριακών σταθμών από τους αγρότες. Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, ισχυριζόμενος ότι οι αγρότες "αφού έσπειραν και τελείωσαν τη δουλειά τους για το χειμώνα βαρέθηκαν να κάθονται στα καφενεία και βγήκαν στους δρόμους αλλά αυτό θα το πληρώσουν όλες οι κοινωνικές ομάδες με ανατιμήσεις σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com