Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Τρισέ: Παράλογη η αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Υπόθεση που στερείται λογικής χαρακτήρισε ο Ζαν - Κλοντ Τρισέ, το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέφυγε να τοποθετηθεί επί του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, λέγοντας ότι δεν έχει προλάβει να μελετήσει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα το δει «πολύ προσεκτικά» .


Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί ήταν το γεγονός ότι η ερώτηση για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ήταν η πρώτη που δέχτηκε ο επικεφαλής της ΕΚΤ ενώ αργότερα η Ελλάδα αναφέρθηκε σε πλήθος από αυτές.

Ο Ζ.Κ. Τρισέ αρνήθηκε να σχολιάσει "υποθετικά σενάρια" και ανέφερε πως υπάρχει ακόμη πολύ σκληρή δουλειά να γίνει, από όλες τις χώρες τις Ευρωζώνης ενώ εκτίμησε ότι ορισμένες κυβερνήσεις έχουν πολύ δύσκολες αποφάσεις να πάρουν. Υπογράμμισε πως καμία χώρα δεν μπορεί να περιμένει ειδική μεταχείριση. "Δεν θα αλλάξουμε για καμία χώρα τον τρόπο που λειτουργούμε [...] έχουμε τους κανόνες μας, αυτούς θα εφαρμόζουμε πάντοτε", τόνισε.

Σε επόμενη ερώτηση ανέφερε πως "έχουμε τους κανόνες μας και αυτούς θα εφαρμόσουμε, κάποιες χώρες, μια συγκεκριμένα, πρέπει να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις". Ενώ προσέθεσε πως η ενδεχόμενη παροχή βοήθειας από την ευρωζώνη δεν είναι αυτό καθαυτό το πρόβλημα, όσο το να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.

Διαχώρισε ακόμα τις χώρες της ευρωζώνης σε αυτές που έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι σήμερα και σε αυτές που έχουν πάρα πολύ δουλειά ακόμα να κάνουν. Τόνισε πως η Ελλάδα και κάποιες άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, πρέπει να πάρουν μέτρα για να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com