Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Εντείνονται οι έλεγχοι για τήρηση της εργατικής νομοθεσίας λέει ο Γ. Κουτρουμάνης

Μεικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης ξεκινούν από τις αρχές Φεβρουαρίου εντατικούς προληπτικούς ελέγχους για την τήρηση της ασφαλιστικής και εργασιακής νομοθεσίας όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.


Οι δηλώσεις του Γ. Κουτρουμάνη έγιναν με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ σχετικά με την επίλυση προβλημάτων αλλοδαπών εργαζομένων στην εταιρία «Ελληνικά Πετρέλαια» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο Γ. Κουτρουμάνης μίλησε για διαπιστωμένη υψηλή παραβατικότητα στους εργασιακούς χώρους. Προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου εντός των επόμενων εβδομάδων, ώστε να γίνονται πιο ουσιαστικοί οι έλεγχοι και να ενισχυθεί η προστασία των εργαζομένων.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για συστηματική καταστρατήγηση των εργασιακών νόμων από εργοδότες. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα «ΕΛΠΕ». Όπως σημείωσε, η εταιρία αγνοεί προκλητικά τις συστάσεις για συμμόρφωση και εφαρμογή των νόμων.

Από την πλευρά του, ο Γ.Κουτρουμάνης απάντησε ότι από τους ελέγχους που έγιναν στη συγκεκριμένη εταιρία πράγματι διαπιστώθηκαν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και έχουν επιβληθεί πρόστιμα. Όπως συμπλήρωσε, τα στοιχεία που κατέθεσε κρίθηκαν ανεπαρκή, γι' αυτό και της ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ελεγχθεί η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους. Είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε, για αυτό και θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς πάσα κατεύθυνση» κατέληξε ο Γ. Κουτρουμάνης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com