Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ερωτήματα στη νομαρχία Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των ΑμεΑ

Ερωτήματα προς τη νομαρχία Θεσσαλονίκης, θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία με λεωφορεία και ειδικά ταξί. «Πώς όλες οι νομαρχίες εκτός Θεσσαλονίκης βρήκαν λύση και η διακίνηση των μαθητών τους συνεχίζεται απρόσκοπτα;», αναρωτιέται σε γραπτή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, με την κ.Διαμαντοπούλου, το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον αντινομάρχη παιδείας Μίμη Φωτόπουλο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Αναστάσιο Λαγόπουλο, δε βρέθηκε ικανοποιητική λύση.

Όπως τονίζουν οι γονείς σε ανακοίνωσή τους, "ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Τσαμασλής, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι ιδιώτες ζητούν 1.100 ευρώ το άτομο, για τα 850 ΑμεΑ που εξυπηρετούνται, ποσό υπερβολικά ψηλό σε βαθμό κερδοσκοπίας". "Είναι τόσο σκληροί και το κίνητρο του κέρδους διέπει μόνο αυτούς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της νομαρχίας Θεσσαλονίκης κι επομένως σε τυχόν επανάληψη του διαγωνισμού με ίδιες τιμές δε θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα;", βάζουν ερώτημα οι γονείς.

Ας σημειωθεί ότι το Υπουργείο διαθέτει 500 ευρώ για κάθε παιδί. Παρά τη δέσμευση του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη δρομολόγηση λεωφορείων και πάλι την επόμενη Τρίτη, υποστηρίζουν ότι δε θα στείλουν τα παιδιά στα σχολεία, αν δε δοθεί ολοκληρωμένη λύση που να περιλαμβάνει και ταξί, για τα βαριά περιστατικά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com