Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Άνοιξε τα χαρτιά του, θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο η ΝΔ για τους μετανάστες

Με το βλέμμα στραμμένο στο ΛΑΟΣ και κάτω από την πίεση των δημοσκοπήσεων του σαββατοκύριακου που έδειχναν ότι η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ παραμένει στο επίπεδο της ήττας της 4ης Οκτωβρίου, ο Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του για το μεταναστευτικό, εμφανίστηκε να υιοθετεί ακόμη και ακραίες θέσεις. Έθεσε ζήτημα εθνικής ταυτότητας ακόμη και για τα παιδιά των μεταναστών, για τα οποία ζήτησε να τεθεί προϋπόθεση τουλάχιστον εννιάχρονης υποχρεωτικής ελληνικής εκπαίδευσης για να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίστηκε ότι οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση διευκολύνουν την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους. Μίλησε για "ελληνικότητα", αναφέροντας πως: "Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός». Και εκείνο που μετατρέπει το «γεωγραφικό χώρο» σε ενιαία χώρα και τον «τοπικό πληθυσμό» σε λαό είναι η ταυτότητά του".

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο έξω από κάθε λογική "που εξυπηρετεί μόνο προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα το καταψηφίσει, ενώ δεσμεύθηκε πως θα το καταργήσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα, είπε ότι μία κυβέρνηση προερχόμενη από τη ΝΔ θα ενισχύσει τον "εθνικό χαρακτήρα" της Παιδείας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος, ώστε να σηματοδοτήσει την ενσωμάτωση όλων στην «ημετέρα παιδεία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ,χρησιμοποιώντας σκληρούς όρους και επικαλούμενος σχετικές ρυθμίσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών υπογράμμισε πως "αντί να είμαστε πιο προσεκτικοί, η κυβέρνηση προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με χαλαρούς όρους για τους μετανάστες, πηγαίνοντας αντίθετα με τη λογική, αντίθετα προς το συμφέρον μας και αντίθετα από τους υπόλοιπους εταίρους".

"Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία, δε θέλουμε να την κάνουμε περίκλειστο φρούριο, αλλά και δε θα επιτρέψουμε να γίνει ξέφραγο αμπέλι", κατέληξε η δήλωση του Αντ. Σαμαρά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com