Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η διαιτησία θα αποφασίσει για τα Τέμπη

Από το αποτέλεσμα μιας διαιτητικής διαδικασίας εξαρτάται η απόδοση ευθυνών για τη φονική κατολίσθηση στα Τέμπη, δηλώνει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών Δημ. Ρέππας.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου, ο υπουργός παραδέχθηκε πως υπάρχει διαφωνία μεταξύ του παραχωρησιούχου (της κοινοπραξίας "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου") και της Εγνατίας Οδού για τα αίτια που προκάλεσαν την κατολίσθηση. "Το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί, όπως προβλέπει η σύμβαση, στο πλαίσιο μιας διαιτησίας" σχολίασε ο Δημ. Ρέππας.

Ο υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί ως προς το πότε θα παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία, λέγοντας πως αυτό εξαρτάται από την ετοιμότητα της κοινοπραξίας. Πρόσθεσε, πάντως, πως "ήρθε η ώρα να περάσουμε από τις διαπιστώσεις και τις μελέτες σε συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δράση, ώστε να αποκατασταθεί και πάλι η κυκλοφορία".

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών, με τη συνεργασία στελεχών από τον όμιλο του ΟΣΕ αναζητούν στην Ευρώπη ειδικά βαγόνια-πλατφόρμες, προκειμένου να αξιοποιηθεί η παλαιά σιδηροδρομική γραμμή για τη μεταφορά βαρέων οχημάτων. Στόχος είναι η δημιουργία ενός "κυλιόμενου αυτοκινητοδρόμου" στο τμήμα Ραψάνη-Ευαγγελισμός για τη μεταφορά εμπορευμάτων, φορτηγών και λεωφορείων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com