Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Μείωση δαπανών και έργα ζητάει από την Ελλάδα ο επικεφαλής της Bundesbank

Να πάρει μέτρα για την πραγματοποίηση των σχεδίων της για μείωση του ελλείμματος κάλεσε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Bundesbank, Άξελ Βέμπερ, τονίζοντας πως ο τομέας των δαπανών είναι αυτός που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.


Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού και όχι απλά την πλευρά των εσόδων. Όπως πρόσθεσε, χρειάζεται μια αξιόπιστη στρατηγική εξόδου που πρέπει κυρίως να αφοσιωθεί στην πλευρά των εξόδων.

“Η Ελλάδα έχει πρόβλημα στα οικονομικά της που πρέπει να λυθεί από την κυβέρνηση της χώρας” τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως “Η Ελλάδα πρέπει να τιμήσει την δέσμευση που έδωσε και την ανάγκη που υπάρχει για να τηρηθεί το πρόγραμμα” .

Το θέμα σύμφωνα με τον Βέμπερ δεν είναι απλά η ύπαρξη σχεδίου, καθώς οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τα λόγια και αυτές περιμένει να δεί από την Ελλάδα.

Ακόμη απέκλεισε ενδεχόμενη βοήθεια από το ΔΝΤ, καθώς ο ρόλος του δεν είναι αυτός. "Δεν συζητάμε με το ΔΝΤ για διάσωση", είπε ενώ κατέληξε πως η Ελλάδα πρέπει να πείσει τις αγορές και τους επενδυτές για την πρόθεση της να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com