Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

On - line βάζει τις μπουλντόζες το υπουργείο Υποδομών

Σύστημα παρακολούθησης των δημοσίων έργων μέσω διαδικτύου καθιερώνει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Την παρουσίαση πραγματοποίησαν την Τρίτη ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.


Στο σύστημα θα έχουν πρόσβαση, εκτός από τις υπηρεσίες του υπουργείου, όλοι οι πολίτες. Με τον τρόπο αυτό, το κοινό θα ενημερώνεται για όλα τα έργα και τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη αμέσως μετά τη δημοπράτηση τους.

Η πρόσβαση στο σύστημα θα είναι δυνατή μετά το τέλος Μαρτίου. Ήδη, στο σύστημα έχουν ενταχθεί 120 έργα που εκτελεί το δημόσιο.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υποδομών, στο τέλος του έτους θα έχει δημιουργηθεί μια τράπεζα δεδομένων με πολλαπλά στοιχεία για κάθε έργο.

Σύμφωνα με τον Δ. Ρέππα, το σύστημα καθιερώνει τη διαφάνεια αλλά και την καλύτερη ενημέρωση τόσο των υπηρεσιών όσο και των πολιτών.

Τα στοιχεία για την εξέλιξη κάθε έργου θα εισάγονται στο σύστημα κάθε μήνα.

Μεταξύ άλλων, το σύστημα παρακολούθησης έργου θα περιέχει στοιχεία όπως ο τίτλος, ο προϋπολογισμός, ο αριθμός των συμβάσεων, ο κύριος του έργου και η περιοχή υλοποίησης.

Επίσης, θα γίνονται γνωστά στοιχεία για τον τίτλο της εργολαβίας, την ημερομηνία δημοπράτησης και υπογραφής της σύμβασης, τις όποιες καθυστερήσεις στην υλοποίησή του, την τελευταία εγκεκριμένη ημερομηνία περαίωσης, τα ποσοστά της έκπτωσης αλλά και τις πληρωμές που έχουν γίνει για το κάθε έργο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com