Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

«Ακατάσχετη μετρολογία» χρεώνει στην κυβέρνηση η Ν.Δ.

Συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ είχε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη Ρηγίλλης.


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αποποιείται των ευθυνών του για την οικονομία και τις επιρρίπτει στη ΝΔ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στους κερδοσκόπους και τους οίκους αξιολόγησης. "Θα συνεχίσουμε με νέους, καλούς, μαζικούς αγώνες" υπογράμμισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος.

"Για τίποτα δεν φταίει αυτή η κυβέρνηση. Κι όμως, πέντε μήνες μετά, τα μόνα μέτρα που έχει πάρει είναι στην κατεύθυνση της αύξησης των έμμεσων φόρων στα ποτά, τα τσιγάρα, τα καύσιμα και τη φορολογία ακίνητης περιουσίας" ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας.

Συμπλήρωσε πως όλα τα άλλα μέτρα απλώς ανακοινώνονται, δεν υλοποιούνται και μεταβάλλονται συνέχεια επί το δυσμενέστερο, φέρνοντας ως παράδειγμα την εισοδηματική πολιτική.

"Καλούμε την κυβέρνηση για μία ακόμα φορά να αφήσει την ακατάσχετη μετρολογία, να πάρει μέτρα και να εμπλουτίσει τις πολιτικές της με αναπτυξιακές ανάσες που έχουμε τονίσει γιατί οι αντοχές και οι ανοχές της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι απεριόριστες" τόνισε.

Ακόμη, έκανε ξανά λόγο για ακατάσχετη μετρολογία από την πλευρά της κυβέρνησης όταν ρωτήθηκε για τα περί εισήγησης στον πρωθυπουργό για πάγωμα των συντάξεων.

Νέες κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι η ύφεση. Όπως ανέφερε, από αυτή πρέπει να βγούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

"Θα συνεχίσουμε με νέους, καλούς, μαζικούς αγώνες", τόνισε.

Αναφερόμενος στον 14ο μισθό έκανε λόγο για ιστορική, θεμελιώδη κατάκτηση, προσθέτοντας πως είναι σαφές ότι "ανάλογη θα είναι και η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ σε περίπτωση που τον πειράξουν".

Για τα υπόλοιπα μέτρα για τα οποία γίνεται λόγος, είπε ότι δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις και η ΑΔΕΔΥ θα περιμένει το "δια ταύτα" και θα κάνει ανακοινώσεις μετά την επίσκεψη του επιτρόπου.

Όσο για τα περί εισήγησης στον πρωθυπουργό για πάγωμα συντάξεων, ανέφερε ότι "είναι μέσα στα σενάρια τα οποία προφανώς δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά γιατί ήδη οι συντάξεις είναι χαμηλές και στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα".

Σχετικά με την ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων, είπε ότι η ΕΕ ζητά αποτελεσματικότητα στην είσπραξη εσόδων και περικοπή, μέσα από αξιολόγηση, των δαπανών.

"Εάν το μόνο που κατατίθεται στο τραπέζι είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, εκ των πραγμάτων το ψαλίδι θα οδηγηθεί εκεί" σχολίασε.

Ο Σπ.. Παπασπύρος σημείωσε ότι ο αντίκτυπος στον οικονομικό κύκλο είναι μεγάλος πριν ακόμη εφαρμοστούν τα μέτρα.

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτά τα μέτρα θα προκαλέσουν σοκ όταν θα εφαρμοστούν τον Απρίλιο - Μάιο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com