Σειρά σεμιναρίων κατάρτισης στην υγιεινή τροφίμων προγραμματίζει, για πρώτη φορά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Όπως ανακοινώθηκε, τα σεμινάρια καλύπτουν την υποχρέωση που έχουν οι επιχειρήσεις, βάσει υπουργικής απόφασης, να καταρτίζουν το σύνολο του προσωπικού τους που ασχολείται με το χειρισμό τροφίμων.
Το περιεχόμενο του προγράμματος (Επίπεδο 1) περιλαμβάνει κατάρτιση στα εξής σημεία:
1. Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
2. Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
3. Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
4. Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
5. Το Εργασιακό Περιβάλλον
6. Πρακτικές καθαρισμού
7. Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
8. Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων Διάρκεια και κόστος
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δέκα ώρες επιμόρφωσης. Η κατάρτιση θα πραγματοποιείται Δευτέρα και Τετάρτη, κατά τις απογευματινές ώρες. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 50 ευρώ για τα μέλη και 80 για τα μη μέλη του ΕΒΕΘ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370 180 ,181 & 370 195).