Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Υποσχέσεις ότι θα κοπεί το... τραγούδι στους φοροφυγάδες

Για την αύξηση των προστίμων στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής και τη βελτίωση του ελεγκτικού μηχανισμού δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλη, για τη συρρίκνωση προστίμου που είχε επιβληθεί στο εστιατόριο «Νάμος», στη Μύκονο.


Στο εστιατόριο είχε γίνει μουσική εκδήλωση, χωρίς να κοπούν εισιτήρια. Είχε επιβληθεί πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ, το οποίο μειώθηκε σε μόλις τρεις χιλιάδες ευρώ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στη Βουλή ότι έγινε "πάρτυ φοροδιαφυγής με υψηλή προστασία", ενώ ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η ιστορία είναι "αποκαλυπτική του ανεπαρκούς τρόπου για την εξιχνίαση της φοροδιαφυγής".

Πρόσθεσε, όμως, ότι η έκταση που πήρε δείχνει τη θέληση της κυβέρνησης να αλλάξει τα πράγματα. Γι' αυτό, επικαλέστηκε τα πρόσφατα στοιχεία από τη δράση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων ώστε να φανεί «ποιος κάνει κάτι και ποιος δεν κάνει". Όπως ανέφερε, τα πρόστιμα αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο, από 139 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, σε 529 ευρώ φέτος.

Με αφορμή την υπόθεση, ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να ακολουθηθεί συνταγή υπερφορολόγησης των μισθωτών και των συνταξιούχων, αλλά να καταπολεμηθεί η παραοικονομία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com