Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Στο 17,5% ανεβάζει το ποσοστό ανεργίας και ο Αν. Λοβέρδος

Σε 17,5% παραδέχτηκε ότι ανέρχεται το ποσοστό ανεργίας ο υπουργός Απασχόλησης, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς, όπως τόνισε στο 11,3% που ανακοίνωσε για τον Ιανουάριο η ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να προστεθεί και ο αριθμός των μερικώς απασχολουμένων «που έχει αγγίξει το 6,2%».


Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί η αγορά των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, ωστόσο, επισήμανε ότι "όταν μιλά κανείς για κατάργησή τους είναι σαν να μιλά για κατάργηση της πραγματικότητας". Πρόσθεσε δε, ότι από τους 16.500 ελέγχους που διενεργήθηκαν εντοπίστηκε ποσοστό 20% - 25% ανασφάλιστων εργαζόμενων.

Μιλώντας, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επί του νομοσχεδίου "Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια", ο Ανδρέας Λοβέρδοςπροανήγγειλε και την ανακοίνωση νέων προγραμμάτων επιδότησης της απασχόλησης εντός του Μαΐου.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία αναμένεται να εξοικονομηθούν 900 εκατ. ευρώ από την είσπραξη των εισφορών (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με πέρυσι. Όπως τόνισε, τον Μάιο και τον Ιούνιο αναμένεται να αποδώσει και η δέσμη μέτρων για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, επισημαίνοντας ότι η μέχρι τώρα πορεία της είναι θετική όχι όμως και η επιθυμητή.

Προανήγγειλε δε, την κατάθεση τροπολογιών στο νομοσχέδιο με τις οποίες:

* - θα ρυθμίζονται οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται στους παραβάτες για τη συνταγογράφηση φαρμάκων,
* - θα καθορίζεται η συμφωνία της ΟΤΟΕ με τις τράπεζες, με στόχο την υπέρβαση συγκρούσεων που ξεκίνησαν το 2005 και
* - θα προβλέπεται η κατάργηση της εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com