Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Θεσσαλονίκη- - Προτάσεις του ΣΕΒΕ για χρηματοδότηση επιχειρήσεων από το πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" με 60 εκ. ευρώ



Προτάσεις για δύο δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 60 εκατ. ευρώ, κατέθεσε στον ειδικό γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, Αντώνη Μαρκόπουλο, η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στη διάρκεια συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο προτάσεις, που προβλέπουν την τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να ωφελήσουν πάνω από 3.000 επιχειρηματίες.

Τιτλοφορούνται «e - Διεθνής Επιχείρηση» και «e - Διεθνής Φορέας Εξαγωγών», ενώ κατατέθηκαν και στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Αναλυτικότερα, η πρώτη δράση προτείνεται να χρηματοδοτηθεί με δημόσια δαπάνη 30 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ότι θα μπορούσε εν δυνάμει να ωφελήσει 1.000 επιχειρήσεις, με άμεση ενίσχυσή τους.

Ο προϋπολογισμός του επιχειρηματικού σχεδίου για κάθε επιχείρηση προτείνεται να είναι 10.000-50.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του 30% -50%.

Μεταξύ άλλων, θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν οι δράσεις: κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος για πωλήσεις εξωτερικού, δημιουργία διαδραστικών ιστοσελίδων, διεξαγωγή on-line ερευνών/ μελετών και αξιολόγηση της εξαγωγικής δυναμικότητας και πρόσβαση σε πληροφορίες για την ηλεκτρονική αναζήτηση και αναγνώριση διεθνών επιχειρηματικών ευκαιριών κλπ.

Η δεύτερη προτεινόμενη δράση, από την οποία οι εν δυνάμει ωφελούμενες υπολογίζονται σε 3.000, προβλέπει πρόγραμμα έμμεσης στήριξης της εξωστρέφειας, μέσω ενισχύσεων σε συλλογικούς φορείς.

Στόχος είναι η δημιουργία υποδομών και η υιοθέτηση ενεργειών διεθνοποίησης των επιχειρήσεων με την αξιοποίηση ΤΠΕ. Η δημόσια δαπάνη προτείνεται να ανέλθει στα 30 εκατ., με το ποσοστό χρηματοδότησης να διαμορφώνεται μεταξύ 50%-70%.

Το πρόγραμμα προτείνεται να χρηματοδοτεί ενέργειες για: επέκταση της βάσης δεδομένων των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στις ελληνικές πρεσβείες, συμπράξεις συλλογικών φορέων, οn line παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και δημιουργία επιχειρηματικών εξαγωγικών πλάνων, προβολή μέσω Διαδικτύου των προτύπων για τα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα, συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού που αφορούν σε νέες τεχνολογίες και ΤΠΕ και δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος προώθησης εξαγωγών και διεθνοποίησης ΜΜΕ μέσω Ιντερνετ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com