Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Μέτρα κόστους 60 εκατ. ευρώ προτείνει ο ΣΕΒΕ για τις εξαγωγές

Σειρά προτάσεων, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), διαμόρφωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ). Τις προτεινόμενες δράσεις που χωρίζονται σε δύο Άξονες πρόκειται να καταθέσει απόψε στον Ειδικό Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, Αντώνη Μαρκόπουλο, σε συνάντηση που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση”.


Ο “Άξονας 1” αφορά σε πρόγραμμα άμεσων ενισχύσεων σε επιχειρήσεις (“e – Διεθνής Επιχείρηση”). Στοχεύει στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών από ΜΜΕ με υφιστάμενη εξαγωγική δράση, για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Το πρόγραμμα προτείνεται να χρηματοδοτηθεί με δημόσια δαπάνη ύψους 30.000.000 ευρώ και εν δυνάμει να ωφελήσει περί τις 1.000 επιχειρήσεις. Ο προϋπολογισμός για κάθε επιχείρηση προτείνεται να κυμαίνεται από δέκα έως πενήντα χιλιάδες ευρώ και η χρηματοδότηση να κυμαίνεται από 30% έως 50%.

Στη δράση χρηματοδότησης του προγράμματος συγκαταλέγονται:

• Κατασκευή ξενόγλωσσης ιστοσελίδας με συγκεκριμένες προδιαγραφές

• Κατασκευή/ Διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος για πωλήσεις στο εξωτερικό

• Δημιουργία καινοτόμων ηλεκτρονικών εργαλείων για τη συνεργασία με επιχειρήσεις του εξωτερικού

• Απόκτηση νέου εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας για παραγωγή καινοτόμων προϊόντων/ υπηρεσιών ή την εφαρμογή καινοτόμων διαδικασιών

Ο “Άξονας 2”, αφορά σε πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση συλλογικών φορέων στήριξης των εξαγωγών. Η δημόσια δαπάνη του Προγράμματος προτείνεται να ανέλθει σε 30.000.000€, με το ποσοστό χρηματοδότησης να κυμαίνεται μεταξύ 50% και 70%. Οι εν δυνάμει ωφελούμενες επιχειρήσεις υπολογίζονται σε 3.000.

Το πρόγραμμα προτείνεται να χρηματοδοτεί ενέργειες και δράσεις για:

• Αξιοποίηση και την επέκταση της βάσης δεδομένων των γραφείων ΟΕΥ

• Συμπράξεις φορέων για τη δημιουργία πληροφοριακών κέντρων εξαγωγικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο

• Δημιουργία δικτύου επαγγελματικών επαφών (ελληνικών και ξένων) στηριζόμενου στις βάσεις δεδομένων των συλλογικών φορέων υποστήριξης των ΜΜΕ (συνδέσμων, επιμελητηρίων κλπ)
 
website counter
friend finderplentyoffish.com