Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις άμεσα προτείνει η Alpha Bank

Καμπανάκι κινδύνου για άμεσες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χτυπά η Alpha Bank στο τελευταίο της οικονομικό δελτίο με στόχο την ανατροπή του δυσμενούς οικονομικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί διεθνώς και εγχώρια σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.


Στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της η τράπεζα αναφέρει :

«Δεν είναι δυνατόν ο χώρος στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που βρίσκεται σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, να παραμένει αναξιοποίητος εξαιτίας κυρίως της στενόμυαλης λογικής ότι μπορεί ποτέ έργα τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη και ιδιαίτερα για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Επίσης, οι αναλυτές της Alpha Bank επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να υπονομεύεται το μέλλον των ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 10 δισ. ευρώ σε υπεράκτια αιολικά πάρκα με άστοχες ενέργειες για την δημιουργία νέων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Αναφέρουν επίσης ότι δεν είναι δυνατόν :

- Να υπονομεύεται το ενεργειακό μέλλον της χώρας με καθυστέρηση των επενδύσεων σε νέους λιγότερο ρυπογόνους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με συνεχή επίκληση λόγων προστασίας του περιβάλλοντος.

- Να μην εκμεταλλευόμαστε την δυνατότητα της καθιέρωσης μιας από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου ως τουριστικού προορισμού και ως περιοχής οικιστικής ανάπτυξης υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, για μικροπολιτικούς τοπικούς λόγους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com