Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Τεχνική διαπραγμάτευση με την «τρόικα» και μετά πολιτική λύση

Υψηλού επιπέδου θα είναι το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο θα βρεθεί με αυτό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας


Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρέν (Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις), Αμαντέους Αλταφάιγ, επικεφαλής του κλιμακίου της Επιτροπής θα είναι ο αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων, Βέλγος, Σερβάς Ντερόζ.

Ο Αμαντέους Αλταφάιγ επανέλαβε ότι οι διαβουλεύσεις των κλιμακίων της Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ με τις ελληνικές Αρχές θα έχουν «τεχνικό χαρακτήρα».

Θα παρουσιάσουν μέτρα τριετίας

Πίσω όμως από αυτή την καμουφλαρισμένη επίσημη εκδοχή, την οποία έχει υιοθετήσει και η Αθήνα, υπάρχει η πραγματική: σκοπός των τριών κλιμακίων είναι να παρουσιάσουν στην ελληνική πλευρά τον κατάλογο των μέτρων και μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμοστούν κατά την τριετία 2010-2012, τον οποίο ζήτησε η ίδια η Αθήνα, που επιθυμεί να κλείσει γρήγορα το θέμα αυτό.

Οριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις θα αποτελούν μέρος των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Ecofin του Φεβρουαρίου και άλλα θα είναι νέα, ιδίως από την πλευρά του ΔΝΤ, το οποίο μπήκε πρόσφατα στο παιχνίδι και έχει στο στόχαστρό του -όπως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις, τις περικοπές μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη συρίκνωση του δημόσιου τομέα και το συνταξιοδοτικό.

Τα εν λόγω κλιμάκια, τα οποία όπως αποσαφήνισε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν θα έχουν και μεταξύ τους διαβουλεύσεις στην Αθήνα, θα υποβάλουν πορίσματα για τα αποτελέσματα των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά και η συνέχεια θα δοθεί σε πολιτικό επίπεδο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com