Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Σχέδιο ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία

«Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όπως και ο σχεδιασμός της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής πρέπει να λάβει υπόψη τη θέση και τη δυναμική της Θεσσαλονίκης». δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΠΑΣΚ διπλωματούχων Μηχανικών του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.


Όπως είπε, ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να είναι εξωστρεφής, να στοχεύει στην ενδοπεριφερειακή σύγκλιση και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας όλων των τομέων της οικονομίας και στη διεθνοποίηση της περιοχής, να λαμβάνει υπόψη τις περιβαλλοντικές αλληλεπιδράσεις των σημαντικών οικοσυστημάτων, να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του.

Σε αυτό το σχέδιο, τόνισε, εντάσσεται η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις πρωτεύουσες των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας και των σημαντικών αστικών κέντρων μ’ ένα δίκτυο οδικών αξόνων με χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου, όπως επίσης και μ’ ένα δίκτυο προαστιακού σιδηροδρόμου.

Έτσι, πρόσθεσε, θα αναζωογονηθούν οι παραγωγικές και βιομηχανικές ζώνες της Κεντρικής Μακεδονίας και θα αποφορτιστεί το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

«Θα καταστεί η Κεντρική Μακεδονία αλλά και όλη τη Ζώνη της Εγνατίας, ένας δυναμικός χώρος ανάπτυξης και εξωστρέφειας», κατέληξε ο Γ. Μαγκριώτης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com