Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Σκληρή κριτική Σαμαρά για το φορολογικό

Απίστευτα πρόχειρο, χαρακτηριστικά άδικο και κραυγαλέα αντιαναπτυξιακό χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των spreads.


Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ν.Δ σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο επειδή η κυβέρνηση αναγκάστηκε να το τροποποιήσει αρκετές φορές, αλλά και το κατέθεσε έξι ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας. Είπε ότι είναι άδικο γιατί επιφέρει ελαφρύνσεις, αλλά τις παίρνει πίσω με πολλούς τρόπους και αντιαναπτυξιακό γιατί επιτείνει την ύφεση με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων.

Τέλος, αν και δεν αναφέρθηκε εκτεταμένα στα spreads, επέκρινε την κυβέρνηση για τους πανηγυρισμούς της, όπως είπε, μετά τη Σύνοδο Κορυφής και υπογράμμισε πως αν και υπήρξε μια παροδική πτώση τους, αυτά ξαναπήραν την ανηφόρα.

"Πυρά" Τσίπρα

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο. «Πληρώνουν παραπάνω οι μη έχοντες και οι έχοντες συνεχίζουν να κερδίζουν» τόνισε ενώ επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν έχει λαϊκή εντολή να οδηγήσει τη χώρα σε «επιλογές κατεδάφισης».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com