Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Τριετή επιχειρησιακά σχέδια για τα μεγάλα ενεργειακά έργα

Την εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων, με τουλάχιστον τριετή ορίζοντα, ζήτησε η αρμόδια υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, από τους εποπτευόμενους φορείς του τομέα της ενέργειας. Πρόκειται για τις ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ.


Τα σχέδια θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένους στόχους, προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα για τα μεγάλα έργα που θα υλοποιήσει ο κάθε φορέας. Επίσης, θα προβλέπουν ειδικό κεφάλαιο το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε προγραμματισμένες δράσεις για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του κάθε φορέα και των αντίστοιχων επενδύσεών του.

"Στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας απαιτείται σωστός και έγκαιρος σχεδιασμός των δράσεων κάθε φορέα και υπηρεσιών του Υπουργείου, εκσυγχρονισμός και απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που καθυστερούν την αναπτυξιακή πορεία, καθώς και ταχεία προώθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων", δήλωσε η Τίνα Μπιρμπίλη και πρόσθεσε: "Είναι ανάγκη να επιταχύνουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειές μας και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που εμφανίζονται στον ενεργειακό τομέα".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com