Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι πανεπιστημιακοί την Πέμπτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι πανεπιστημιακοί το προσεχές διάστημα, όπως αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.


Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα στις 22 Απριλίου και να πραγματοποιήσουν διήμερη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει παράσταση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-μελών ΔΕΠ στο υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ των αιτημάτων των πανεπιστημιακών είναι:

* - Σημαντική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Η κατανομή της χρηματοδότησης στα ιδρύματα θα πρέπει να γίνεται με βάση τις τεκμηριωμένες ανάγκες κάθε ιδρύματος, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς και με το δέοντα σεβασμό στην αυτοδιοίκηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
* - Έναρξη του διαλόγου για ένα Νέο Πανεπιστημιακό Μισθολόγιο με τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.
* - Έναρξη του διαλόγου για την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό. -

Παράλληλα, ζητούν συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ενημέρωση και συζήτηση των σχετικών θεμάτων, ενώ τονίζουν ότι πάγιο αίτημά τους είναι να μη θιγούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πανεπιστημιακών δασκάλων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com