Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Πιέζουν ενόψει της αυριανής έκδοσης εντόκων

Μια ημέρα πριν την καθοριστικότατη έκδοση εντόκων τρίμηνης διάρκειας οι αγορές στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελληνική πλευρά. Συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις τους κυρίως σε τραπεζικές μετοχές πιέζοντας τον FTSE 20 εώς και 2,8% χαμηλότερα και τον γενικό δείκτη κάτω και από τις 1950 μονάδες. «Εκτοξεύθηκε» πάνω από τις 450 μονάδες βάσης το spread.


Οι απώλειες των τραπεζικών μετοχών κυμαίνονται από 3 έως 5% με την Εθνική χαμηλότερα των 12,8 ευρώ, την Κύπρου στα 4,58 ευρώ, την Εurobank να "παλεύει" να κρατήσει τα 6 ευρώ.

Όλα αυτά με συναλλαγές 26 εκατ. ευρώ, στις 11 και 12 λεπτά καθώς η διαφορά απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ξεπερνούσε το 4,45%, το δε ασφάλιστρο κινδύνου (πενταετούς διάρκειας) κυμαίνονταν στο 4,5%.

Η εντεινόμενη πίεση στην αγορά Ελληνικών ομολόγων, μετοχών αποτυπώνονταν εύλογα στην νέα διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς ο Γενικός δείκτης βραχυπρόθεσμα πιέζεται προς την τελευταία περιοχή στήριξης, χαμηλότερα των 1890 μονάδων, ο δε 20αρης προς την ευρύτερη ζώνη στήριξης των 950 μονάδων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com