Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ποιοι αναλαμβάνουν τα ηνία εφτά οργανισμών της Θεσσαλονίκης

Ύστερα από έξι και πλέον μήνες από την αλλαγή διακυβέρνησης και εν μέσω καθοριστικών εξελίξεων στο θέμα της ευρωπαϊκής βοήθειας της χώρας και των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ, ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οι νέοι επικεφαλής των διοικήσεων εφτά Οργανισμών της Θεσσαλονίκης. Αυτοί, θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους που είχε επιλέξει για τις θέσεις αυτές η Ν.Δ..


Εξετάζοντας κανείς τις επιλογές των προσώπων εύκολα διακρίνει πως αυτή δεν έγινε μόνο με τεχνοκρατικά κριτήρια αλλά επιχειρήθηκε να εξυπηρετηθούν και πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη.

Εξαίρεση αποτελεί, ενδεχομένως, η Αλεξάνδρεια Ζώνης Καινοτομίας όπου δεν υπάρχει αλλαγή προσώπων καθώς ο νέος πρόεδρος: Ελευθέριος Ιακώβου, καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος: Ιορδάνης Αρζιμάνογλου, μοριακός γενετιστής, διαδέχονται τον… εαυτό τους.

Από εκεί και πέρα:

- Στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) τα ηνία προτείνεται να αναλάβει και μάλιστα με διπλή ιδιότητα: πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ο νομικός Στέλιος Αγγελούδης στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος του Μουσείου Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη όπως και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος. Κατά το παρελθόν διετέλεσε σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ειδικός γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας Θράκης στο υπουργείο Πολιστιμού, γ.γ. Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και ειδικός σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ.

- Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ), πρόεδρος αναλαμβάνει ο δικηγόρος Ιωάννης Κωνσταντίνου. Ο Ιωάννης Κωνσταντίνου 44 ετών, δικηγορεί από το 1990 ενώ έχει συνδικαλιστική δράση από το 1999. Διεκδίκησε, ως επικεφαλής παράταξης, την προεδρία του δικηγορικού συλλόγου, πλαισιωμένος από συνυποψήφιους προερχόμενους από διάφορους κομματικούς χώρους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αριστερά). Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη.

- Στη HELEXPO ΑΕ, επικεφαλής με τη ιδιότητα του προέδρου αλλά και του διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο μαθηματικός Πάρις Μαυρίδης, άνθρωπος προερχόμενος από το περιβάλλον του Γιάννη Μαγκριώτη. Ο Πάρις Μαυρίδης διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος του Διαβαλκανικού & Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου (ΔΙΠΕΚ) που ιδρύθηκε το 1995, ως Α.Ε. με μη κερδοσκοπικό σκοπό, και στεγάζεται στο περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκη.

- Στην ΕΥΑΘ Παγίων, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Αθανασίου, καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Καινοτομίας
 
website counter
friend finderplentyoffish.com