Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τη Θεσσαλονίκη

Προκηρύσσεται τον Ιούνιο ο διαγωνισμός για την εκπόνηση μελέτης για τη διευθέτηση – οριοθέτηση ρεμάτων των δήμων Ευκαρπίας, Τριανδρίας, Πανοράματος και Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη είναι 549.639 ευρώ και εκτιμάται, ότι μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους θα υπάρξει ανάδοχος.


Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε επίσκεψή του στο δήμο Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, όπου συζήτησε θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υποδομών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την "Εγνατία Οδό Α.Ε." εξετάζει τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, με παράλληλη διερεύνηση δυνατότητας κατασκευής κόμβου στη συμβολή της περιφερειακής οδού με τη Λεωφόρο Στρατού – 25η Μαρτίου στην περιοχή της Ευκαρπίας.

Ο Γ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στην επέκταση του μετρό προς τα δυτικά. Τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου Υποδομών είναι η σταδιακή ανάπτυξη δικτύου μετρό μήκους 35 χιλ., εκ των οποίων ένας κλάδος να διέλθει και από την Ευκαρπία, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε όλο το μήκος του άξονα της οδού Λαγκαδά μέχρι την Ευκαρπία, αλλά και τη σύνδεση των νοσοκομείων με το κέντρο της πόλης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com