Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Άννα Διαμαντοπούλου: Ελπίζω να μην ακούσω απειλές προς τους μαθητές

Συντεχνιακές αντιλήψεις καταλόγισε, εμμέσως, στους εκπαιδευτικούς η υπουργός Παιδείας, με αφορμή την προειδοποίηση της ΟΛΜΕ ότι εφόσον κατατεθεί ο νέος νόμος θα προχωρήσει σε απεργία, μέσα στην περίοδο των εξετάσεων.«Δεν άκουσα και ελπίζω να μην ακούσω λειτουργό της εκπαίδευσης να διατυπώνει ευθέως τέτοια απειλή στους μαθητές» ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου και διερωτήθηκε αν υπάρχει σήμερα εκπαιδευτικός που δηλώνει ότι θα κρατήσει ομήρους τα παιδιά.


Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τόνισε: "Πρέπει να μιλάμε εξ' ονόματος των μαθητών και όχι των ομάδων".

Έκκληση στην υπουργό να καταθέσει το νόμο στη Βουλή, μετά τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, απηύθυνε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, επικαλούμενη τον κίνδυνο απεργιακών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

"Πείτε μου δύο λόγους, για τους οποίους αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί, όχι οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, γιατί διατυπωμένες προτάσεις για το νομοσχέδιο εκ μέρους των εκπαιδευτικών εγώ δεν έχω στα χέρια μου", απάντησε η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία και απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση της ΝΔ, με το σκεπτικό ότι στερείται πολιτικής λογικής και ότι δεν την θεωρεί έντιμη καθώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συζητήσει τίποτα στα κρυφά.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο αποβλέπει στις άδειες τσέπες των γονιών και χαρακτήρισε βερμπαλισμούς και μεγαλοστομίες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, περί μεγάλης στροφής που πραγματοποιείται στην εκπαίδευση.

Την αντίθεσή του στο αίτημα της κ. Βόζεμπεργκ εξέφρασε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς -όπως είπε- το κράτος δεν μπορεί να τελεί υπό την ομηρία οποιασδήποτε συνδικαλιστικής τάξης.

"Δεν θα μας εξέπληττε αν τελικά η κυβέρνηση μετέφερε την κατάθεση του ν/σ για να παρακάμψει τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ και να το φέρει προς ψήφιση μέσα στο καλοκαίρι", σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Κουράκης.

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, δήλωσε ότι θα ψηφίσει αρκετές από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ζητώντας ωστόσο να δοθούν οι παραίτητες διευκρινήσεις από την υπουργό επί του συνόλου των διατάξεων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com