Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

«Αυτοκάθαρση» υπόσχεται ο Αντ. Σαμαράς

Μετά το τελεσίγραφο διαγραφής στη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα βήμα ακόμη μιλώντας σε συνδιάσκεψη για τα αγροτικά στη Λάρισα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη αυτοκάθαρσης ξεκαθαρίζοντας ότι οι όποιες εκκαθαρίσεις θα γίνουν μετά το συνέδριο της Ν.Δ. τον Ιούνιο. Άφησε να εννοηθεί ότι από τώρα θεωρούνται κομμένα όλα τα στελέχη που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις βουλευτικές λίστες Καραμανλή.


Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται ως μήνυμα σε Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Παυλίδη, Δούκα και Τσιτουρίδη.

"Τι θα κάνεις με εκείνους που έβγαλε από τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με εκείνους που θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί για να διευκολύνουν την κατάσταση" είπε ότι τον ρωτούν και απάντησε:

"Δικαστής δεν είμαι. Είμαι πολιτικός... Με εξέλεξαν 800.000 μέλη της ΝΔ. Eκλογή κινηματικού χαρακτήρα και με εντολή απερίφραστη: Αλλαξέ τα όλα! Αυτή είναι ξεκάθαρη εντολή κάθαρσης. Και μάλιστα αυτοκάθαρσης! Αρα, ναι! Ας γνωρίζει ο λαός της Ν.Δ. ότι άκουσα την εντολή του. Κι ότι θα κάνω αυτό που είναι ηθικά σωστό, πολιτικά απαραίτητο και ρεαλιστικά αναπόφευκτο. Οσοι πλήγωσαν την παράταξη, δεν έχουν θέση σε αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι" είπε.

Αναφερόμενος στην κρίση δανεισμού που βρίσκεται η χώρα μας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στις πληροφορίες για τον μηχανισμό στήριξης. "Να μην πανηγυρίζουμε" προέτρεψε το ακροατήριό του και χτύπησε το καμπανάκι ότι οι πολίτες δεν αντέχουν νέα μέτρα.

Όπως είχε κάνει και χθες, μιλώντας σε προσυνεδριακή εκδήλωση, απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ, για το οποίο επανέλαβε τον χαρακτηρισμό "λαίλαπα".

"Η κρίση δανεισμού που δεν υπήρχε πριν και που προκλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και από τα απίστευτα σφάλματά του, κινδυνεύει να μας βάλει σε ένα φαύλο κύκλο υψηλότερων ελλειμμάτων, που απαιτούν σκληρότερα μέτρα, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, που διογκώνει ακόμα περισσότερο τα ελλείμματα και οδηγεί σε ακόμα σκληρότερα μέτρα" είπε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ υποβάλλει τον Ελληνικό λαό σε θυσίες με μειωμένα αποτελέσματα και χωρίς ορατό τέλος.

"Αυτά όλα δεν οφείλονται στη διεθνή κρίση. Δεν οφείλονται στα υψηλά ελλείμματα που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Οφείλονται στην κρίση δανεισμού που εμφανίζει μόνο η Ελλάδα σήμερα και οφείλεται αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η "λαίλαπα ΠΑΣΟΚ" είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς προσθέτοντας ότι: "Σε ένα μόνο είχε δίκιο το ΠΑΣΟΚ: Στον…Τιτανικό! Μόνο που Τιτανικός δεν είναι η Ελληνικό Οικονομία. Είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ".

Ακόμη αναφέρθηκε και στη χθεσινή ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης λέγοντας ότι η ΝΔ δεν πανηγυρίζει.

"Η Ν.Δ. συνιστά περίσκεψη, διότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα, δεν έχει ακόμα φανεί η ισορροπία αποφάσεων και αγορών και παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα" σχολίασε ο κ. Σαμαράς.

Ωστόσο ο πρόεδρος απέδωσε μερικές ευθύνες και στο κόμμα του για τη δημιουργία του μεγάλου ελλείμματος, γιατί, όπως είπε, δεν έκανε από την αρχή ό,τι μπορούσε, ώστε να ελέγξει τα μεγάλα ελλείμματα και τον υψηλό δανεισμό που κληρονόμησε, δεν επανίδρυσε το κράτος και δίστασε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com