Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Συνεχίζει τη δράση της η «Ακρίβεια ΣΤΟΠ» για τις αυξήσεις στον ΟΑΣΘ

«Νίκη» των επιτροπών «Ακρίβεια ΣΤΟΠ», η αναδίπλωση του ΟΑΣΘ (Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) από την κατάργηση της μετεπιβίβασης. «Απομένει να πάρει πίσω και την αύξηση του κομίστρου κατά 20%, που είναι άδικη για μισθωτούς και χαμηλοσυνταξιούχους», τόνισαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών, σε συνέντευξη τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.


"Από τη σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, ο ΟΑΣΘ θα επιδοτηθεί και φέτος με 112 εκατομμύρια ευρώ (πέρυσι 130 εκατομμύρια ευρώ). Το συμβατικό επιχειρηματικό κέρδος εκτιμάται σε 16 εκατομμύρια ευρώ. Επιδοτείται με 2,1 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την ενοικίαση των γραφείων και του αμαξοστασίου. Να μας πουν από ποιούς το νοικιάζουν και γιατί δεν αποκτούν ιδιόκτητους χώρους", είπε ο συντονιστής των επιτροπών Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Ζήτησε ακόμη "να δημοσιοποιηθεί το μετοχολόγιο του ΟΑΣΘ", αφήνοντας αιχμές για κακοδιαχείριση και υποστηρίζοντας ότι "με τεχνητούς τρόπους προσαυξάνει τα έξοδα που έχει, ώστε να διαμορφώνεται ανάλογα η κρατική επιχορήγηση".

Τα μέλη των επιτροπών "Ακρίβεια - Στοπ" οργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του οργανισμού στις 21 Μαίου, με αιτήματα τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου, την κατάργηση του προστίμου των 36 ευρώ και τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων και των εργαζομένων κατά τις ώρες μετακίνησης για δουλειά.

Εν μέσω των αντιδράσεων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών διευκρίσε ότι η μετεπιβίβαση στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης θα γίνεται με το παλιό τιμολογιακό καθεστώς, ενώ ο ΟΑΣΘ ζήτησε "συγγνώμη" και ανακοίνωσε ότι ισχύουν για πολλαπλές χρήσεις (επικυρώσεις) τα εισιτήρια των 0,60 ευρώ και τα μειωμένα των 0,30, αρκεί αυτές να γίνονται μέσα σε διάστημα 70 λεπτών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com