Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Μικρότερη δόση - παραπάνω τόκους με τις διευκολύνσεις δανείων των τραπεζών

Διευκολύνσεις οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να ενέχουν και παγίδες, προσφέρουν μία – μία οι τράπεζες πρωτίστως σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους και δευτερευόντως σε όσους δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους. Την ίδια ώρα, η ένωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «παγίδες» τις οποίες πρέπει να προσέξουν οι δανειολήπτες που θα επιδιώξουν ρύθμιση των οφειλών τους.


Γιατί οι διευκολύνσεις να περιέχουν παγίδες; Διότι το ποσό που γλυτώνει ο ενδιαφερόμενος πελάτης μηνιαίως, το πληρώνει και με το παραπάνω στους συνολικούς τόκους που θα καταβάλει στην τράπεζα μέχρι το τέλος της αποπληρωμής των χρεών του.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ σε δελτίο τύπου αναφέρει πως οι τράπεζες “επιχειρούν να εγκλωβίσουν για δεύτερη φορά τους καταναλωτές με τις δήθεν προσφορές των νέων ρυθμίσεων”.

Τονίζει πως η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης, συνδέεται με το euribor, που ενδέχεται να αυξηθεί ενώ τονίζει ότι μπαίνουν προσημειώσεις σε ακίνητα, κάτι που αναφέρουν και οι τράπεζες. Καλεί την πολιτεία να ψηφίσει άμεσα το νομοσχέδιο για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές και να προχωρήσει σε “πάγωμα” των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους. Σε κάθε περίπτωση, η μείωση της μηνιαίας καταβολής μπορεί να φαντάζει σωτήρια σε όσους έχει κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός ή η σύνταξη.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com