Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

«Ασύστολα ψεύδη» εις βάρος του καταγγέλλει ο Τάσος Γιαννίτσης

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρόεδρου των Ελληνικών Πετρελαίων, Τάσος Γιαννίτση, σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο έχει μηνιαίες αποδοχές 10 έως 15 χιλ. ευρώ και δεν δέχεται τώρα τη μείωσή τους.


"Από τις πρώτες μου αποφάσεις με την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Δεκέμβριο ήταν να μειώσω την αμοιβή μου κατά 15%, δηλαδή σε 6.500 ευρώ μηνιαίως (μετά το φόρο και για 12 μήνες). Την ίδια στιγμή οι αμοιβές μου ως πανεπιστημιακού περιορίστηκαν σε 650-700 ευρώ (προ φόρου)", απάντησε ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ζήτησε την περικοπή και των αποδοχών των υπολοίπων μελών του δ.σ. κατά 15% και την καταβολή του ποσού που εξοικονομείται στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την Απόσβεση του Δημόσιου Χρέους. Σημείωσε, επίσης, ότι στις 27 Απριλίου εισηγήθηκε την αναστολή των πρόσθετων παροχών όλων των στελεχών της διοίκησης των ΕΛΠΕ.

Έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη και συνειδητή σύγχυση για το ποιός κάνει τι σε αυτήν την χώρα. Εκτίμησε ότι στοχοποιείται εξαιτίας της σύνδεσης του ονοματός του με το Ασφαλιστικό. "Κάποιοι προφανώς είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι, γιατί έπειτα από οκτώ χρόνια φάνηκε ποιος προσπάθησε να αποτρέψει το ναυάγιο του ασφαλιστικού -και όχι μόνο- και ποιοί έβαλαν πλάτη για να φτάσουμε στο σημερινό κοινωνικό και πολιτικό κατάντημα", τόνισε.

"Ας αφήσουν ήσυχα τα άλλα στελέχη των ΕΛΠΕ, αν δεν θέλουν να προκαλέσουν άλλους περίεργους συνειρμούς για τη σκοπιμότητα των αναφορών αυτών", πρόσθεσε ο Τ. Γιαννίτσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com