Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Γ. Παπανδρέου: Θα δημεύονται οι περιουσίες των διεφθαρμένων

Tην δήμευση περιουσιών υπαλλήλων και πολιτικών που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με ομιλία του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).


Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως η δήμευση των περιουσιών θα συμπληρώσει τις έως τώρα ποινικές κυρώσεις που υπήρχαν και πως θα γίνει διερεύνηση των πόθεν έσχες.

Τόνισε πως μέσα στο 2010 θα γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για δημόσιους διαγωνισμούς, έτσι ώστε να μειωθεί η δαπάνη των προμηθειών του δημοσίου. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα απλοποιηθούν ριζικά οι διαδικασίες για τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), θα προχωρήσουν οι αλλαγές στον νόμο «Γρήγορης Αδειοδότησης» (Fast Track), που μειώνει τον χρόνο αδειοδότησης μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, καθώς και ότι σύντομα θα ψηφιστεί ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις ΑΠΕ, καθώς τις χαρακτήρισε τομέα που μπορεί να αξιοποιήσει η χώρα και έθεσε σαν στόχο για το 2020 να συμμετέχουν κατά 20% στην κάλυψη της τελικής κατανάλωσης ενέργειας της χώρας.

Αναφορικά με το ΕΣΠΑ, ξεκαθάρισε ότι το 2010 θα διοχετευθούν 9,2 δισ. ευρώ στην οικονομία ενώ ήδη υλοποιούνται δύο προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έξι για τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, την πράσινη επιχειρηματικότητα στη μεταποίηση κ.α.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com