Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Handelsblatt: Καμπάνια υπέρ της Ελλάδας, ποιες προσωπικότητες της Γερμανίας αγοράζουν ελληνικά ομόλογα

Εκστρατεία στήριξης της ελληνικής οικονομίας ξεκινά η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, βρίσκοντας ήδη πολλούς συμπαραστάτες μεταξύ των επιχειρηματιών και των κυβερνητικών στελεχών της χώρας.
Η καθημερινή γερμανική εφημερίδα ξεκίνησε την καμπάνια αυτή με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της σήμερα. Σε αυτό αναφερόταν ότι ο μόνος τρόπος για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα είναι εάν είναι σε θέση να αντλήσει χρηματοδότηση μέσω των αγορών. Έτσι, κάλεσε τις μεγάλες τράπεζες αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, ως ένδειξη εμπιστοσύνης. Ο ίδιος ο διευθυντής της εφημερίδας, Gabor Steingart, έδωσε εντολή για την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων αξίας 5.000 ευρώ την περασμένη εβδομάδα.

Ανάμεσα στους Γερμανούς που ακολούθησαν το παράδειγμά του είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Hans Eichel, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ότι αγοράζει ελληνικά ομόλογα «γιατί η Ευρωζώνη πρέπει να κρατηθεί ενωμένη. Οι Έλληνες πρέπει να θυσιάσουν πολλά, αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας», είπε.

Ο Bert Ruerup, πρώην πρόεδρος των οικονομικών συμβούλων της Angela Merkel, δήλωσε: «Αγόρασαν ελληνικά κρατικά ομόλογα στις αρχές του έτους και θα συνεχίσω να αγοράζω, γιατί είμαι σίγουρος ότι τα μέτρα στήριξης θα δουλέψουν. Ήταν λάθος ιστορικής σημασίας να αφεθεί η Lehman Brothers να χρεοκοπήσει το Σεπτέμβριο του 2008. Θα ήταν ανάλογο λάθος εάν επιτραπεί η χρεοκοπία της Ελλάδας».

Ο επικεφαλής της RWE, Juergen Grossmann, φέρεται να αγοράζει ελληνικά ομόλογα αξίας 100.000 ευρώ. «Η διάσπαση της νομισματικής ένωσης δεν μπορεί να είναι επιλογή, γιατί θα πλήξει όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες σημαντικά», εξηγεί.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com