Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ για την Έρευνα από το υπουργείο Παιδείας

Περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ διατίθενται από το υπουργείο Παιδείας σε προγράμματα έρευνας για το 2010, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη.


Η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι στόχος είναι η παραγωγή 40 νέων προϊόντων και 15 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στα προγράμματα που έχουν ήδη εγκριθεί στη δράση "Δημιουργία- υποστήριξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων υψηλής έντασης γνώσης", ενώ ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος παρεμβάσεων σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του υπουργείου.

Σύμφωνα με την υπουργό ήδη περίπου 136 καινοτόμες δράσεις με προϋπολογισμό 82 εκατομμύρια ευρώ έχουν εγκριθεί ενώ θα προκηρυχτούν δράσεις ύψους 320 εκατ. μέχρι το τέλος του 2010.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου, στη δράση «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» χρηματοδοτούνται 121 δράσεις (με συμμετοχή συμπράξεων Ερευνητικών Κέντρων, Ινστιτούτων, ΑΕΙ, Επιχειρήσεων και άλλων φορέων) με εύρος τομέων όπως Υγεία, η Έρευνα για την κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις «Πράσινες» οδικές και θαλάσσιες μεταφορές, μέχρι την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την Έρευνα για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι όσον αφορά την πολιτική προσέγγιση της Έρευνας, το υπουργείο προωθεί την συστηματική συνεργασία μεταξύ ερευνητικού δυναμικού των Πανεπιστημίων, των Ερευνητικών Κέντρων και του Παραγωγικού Τομέα, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίδεται στους τομείς της Πληροφορικής, της Ιατρικής της Βιοτεχνολογίας, της Αγροτοβιοτεχνολογίας και του Περιβάλλοντος με ιδιαίτερη έμφαση στις Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας.

Πρόσθεσε δε, ότι στις 23 Ιουλίου 2010 θα ξεκινήσει η διαβούλευση για το περιεχόμενο των προσεχών δράσεων, για την προώθηση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com