Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η «ΑΓΡΟΓΗ»

Στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιτζή, όπως και στον αρμόδιο Εισαγγελέα, πρόκειται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες ο φάκελος της «ΑΓΡΟΓΗΣ», όπως δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο επίσκεψής της στο νομό Σερρών.


«Οποιαδήποτε παράλληλη διαδικασία γίνεται, ενισχύει το ελεγκτικό έργο και δεν το μειώνει», είπε η υπουργός και πρόσθεσε πως «Δίνουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η διαχείριση δημοσίων πόρων αλλά και η πρόσληψη εργαζομένων στο δημόσιο, μέσα από διαφανείς διαδικασίες».

Σχετικά με τα όσα λέγονται ή γράφονται περί πρόωρων εκλογών, είπε ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης» και πρόσθεσε: «Αυτό που έχουμε ως στόχο, είναι η σύνταξη του προϋπολογισμού που πρέπει να έχει τριετή ορίζοντα βάσει και της κοινοτικής υποχρέωσης. Ζητούμενο είναι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και γνωρίζουμε ότι έχουμε και την έγκριση και την ψήφο του ελληνικού λαού για να κάνουμε όλες αυτές τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος της ελληνικής οικονομίας».

Με αφορμή την πρόσφατη πρόταση του Επιτρόπου Όλι Ρεν για διακοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων προς αγρότες και ψαράδες των κρατών - μελών που έχουν έλλειμμα άνω του 3%, η υπουργός παρατήρησε: «Αυτή η προσέγγιση απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα» […] «μία περικοπή των αναπτυξιακών πόρων και των κοινοτικών επιδοτήσεων περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει στα κράτη-μέλη παρά θα τους δώσει ενίσχυση για να ξεπεράσουν το πρόβλημα».

Νωρίτερα μιλώντας σε αγρότες του νομού, η υπουργός αναφέρθηκε στη θέσπιση του μητρώου αγροτών βάσει του οποίου, όπως είπε, αναδιοργανώνεται ο αγροτικός κόσμος με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι κοινοτικές επιδοτήσεις δεν θα έχουν σχέση με το Μητρώο Αγροτών».

Σε άλλο σημείο είπε ότι αμεσος στόχος του υπουργείου είναι και η δημιουργία Μητρώου Εμπόρων γεωργικών προϊόντων και σχολίασε: «Ήδη έπρεπε να είχαμε βάσει των Κοινοτικών Οδηγιών, 22 Μητρώα Εμπόρων και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα».

Αναφερόμενη στο θέμα των συνεταιρισμών τόνισε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης, εξυγίανσης και συγχώνευσης αυτών, ώστε να εφαρμοστεί ο βασικός νόμος περί Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Με την ευκαιρία επίσκεψής της στο νομό η κ.Μπατζελή εξήγγειλε και την κατασκευή του 5ου αρδευτικού έργου στην περιοχή της Φυλλίδας, συνολικού προϋπολογισμού 47 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη ημέρα η υπουργός περιόδευσε στην Καβάλα, όπου μεταξύ άλλων εξήγγειλε τρία έργα αγροτικών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ:

* α) την ολοκλήρωση των αρδευτικών δικτύων στη δυτική πεδιάδα του Νέστου, προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ,
* β) την ανακατασκευή - υπογείωση της αρδευτικής διώρυγας της Χρυσούπολης συνολικού κόστους 1,5 εκατ. ευρώ και
* γ) την κατασκευή του φράγματος Μαρμαρά, συνολικού κόστους 11 εκατ. ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com