Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ελεύθερος ο δεύτερος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας»

Ελεύθερος χωρίς καμιά εγγύηση και κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε, μετά την απολογία του στο Γ' Ειδικό Ανακριτή Θεσσαλονίκης Δημοσθένη Στίγγα, ο δεύτερος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας» το ύψος της οποίας έχει φτάσει τα 34 εκατομμύρια ευρώ.


Πρόκειται για τον κεντρικό διαχειριστή της οικονομικής υπηρεσίας στο δήμο Θεσσαλονίκης, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια σε υπεξαίρεση εις βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση.

Η κατηγορία που τον αφορά προσωποποιήθηκε στη διάρκεια της τακτικής ανάκρισης, μερικές εβδομάδες μετά την απολογία του βασικού κατηγορούμενου Παναγιώτη Σαξώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κεντρικός διαχειριστής ήταν αυτός που ενέκρινε την εκταμίευση των χρημάτων, κατόπιν εντολής του διευθυντή της υπηρεσίας. Συνάδελφοί του στο δήμο Θεσσαλονίκης, μιλούσαν πάντως με τα καλύτερα λόγια, για τον δεύτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης κι εξέφραζαν την έκπληξή τους για το "πώς τον ενέπλεξαν στην υπόθεση;"

Ο υπάλληλος, που απολογήθηκε μετά από προθεσμία μιας εβδομάδας για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, φαίνεται πως έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν είχε καμία ευθύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίσθηκε πως εκτελούσε εντολές ανωτέρων του και λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας στην υπηρεσία, δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να ελέγξει επισταμένως τα σχετικά παραστατικά.

Στο μεταξύ, η τρίτη έκθεση της Οικονομικής Επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, ανέβασε το "άνοιγμα" στα ταμεία του δήμου, στα 34 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι σήμερα από την έρευνα έχει προκύψει ότι υπεξαιρέθηκαν χρήματα δικαιούχων κοινωνικής ασφάλισης και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε τόσο νόθευση γνήσιων εγγράφων, όσο και κατάρτιση πλαστών.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com