Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αποδέσμευση των καταθέσεων του δήμου ζητά ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Την άμεση - καταλυτική παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με επιστολή, που ο ίδιος χαρακτήρισε επείγουσα, προκειμένου να αποδεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του δήμου Θεσσαλονίκης.


Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε πριν δυο βδομάδες να παγώσει τις καταθέσεις του δήμου μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλος υπεξαιρούσε από τα δημοτικά ταμεία τα τελευταία 17 χρόνια χρήματα που έπρεπε να αποδοθούν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σκοπός, ανακοίνωσε το υπουργείο, ήταν η διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι προχώρησε σ’ αυτήν την κίνηση μετά την αδυναμία του να επικοινωνήσει τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου όσο και με τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη.

«Είναι αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό και τόσο κρίσιμο θέμα να μην μπορεί να επικοινωνήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου που επέβαλε το επαχθές αυτό μέτρο εις βάρος μας» υπογράμμισε σχετικά ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Σημείωσε μάλιστα ότι η επίλυση του προβλήματος έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία του δήμου, ενώ χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά παράνομα τα επιβληθέντα μέτρα υπενθυμίζοντας ότι ο δήμος είναι συνεπέστατος προς όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του τόσο προς την εφορεία και τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και προς το ΙΚΑ
 
website counter
friend finderplentyoffish.com