Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Διαβεβαιώσεις Λοβέρδου στην Αλ. Παπαρήγα για την καταβολή των συντάξεων

Τη διαβεβαίωση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις συντάξεις έλαβε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνάντησή τους .


Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα, το ΚΚΕ ζήτησε ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας, "προκειμένου να θέσει υπόψη τις όποιες ανησυχίες έχει -και με βάση κάποια δημοσιεύματα- για το κατά πόσο τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταφέρουν όλο το χρόνο και τον επόμενο να διασφαλίσουν να δίνονται οι συντάξεις στους συνταξιούχους και δεν θα βρεθούμε μπροστά στο κίνδυνο οι άνθρωποι μάλιστα που παίρνουν πολύ χαμηλές συντάξεις να πάνε στην τράπεζα να εισπράξουν και να μην βρουν σύνταξη".

"Είναι μια ανησυχία που την έχουμε παίρνοντας υπόψη τη συνολική πορεία και την κατάσταση των ταμείων", τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι αν και έλαβε τη διαβεβαίωση του υπουργού, το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

"Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι εμείς δεν περιοριζόμαστε να ζητάμε να δοθούν οι συντάξεις. Είμαστε εναντίον των περικοπών, ζητάμε αυξήσεις ουσιαστικές, συνολικά ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που δεν μπορεί παρά να εξασφαλιστεί πριν από όλα από το κράτος, τη συγκεκριμένη κάθε φορά κυβέρνηση και την εργοδοσία. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις", πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι έδωσε όλα τα στοιχεία τα οποία διαθέτει το υπουργείο στην Αλέκα Παπαρήγα, "βάσει των οποίων, αυτό το οποίο λέμε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, είναι όχι απλώς μια επικοινωνιακή φράση αλλά είναι η ουσία".

"Εγγυόμαστε ότι το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα θα προχωρήσει κανονικά και το μήνυμα που στέλνουμε στους συνταξιούχους είναι ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες δυσκολίες ούτως ώστε καμία οικογένεια να μην θιγεί.", υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com