Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τριήμερο καλλιτεχνικό fun camp στις Πρέσπες

Τα 10α γενέθλιά του γιορτάζει το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, και σε συνεργασία με τον ομώνυμο δήμο διοργανώνει από τις 23 ως τις 26 Ιουλίου καλλιτεχνικό fun camp με τίτλο «INTER ACTION IN PRESPA» στις εγκαταστάσεις του δημοτικού γυμναστηρίου.


Στόχος των διοργανωτών είναι η δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου συνάντησης για νέους από όλη την Ευρώπη όπου θα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις, γνώσεις, δεξιότητες και τέχνες.

"Πιστεύουμε ότι η ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και δημιουργικότητας μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο ενδυνάμωσης των νέων και κινητοποίησής τους προς μια ισότιμη, βιώσιμη και ειρηνική κοινωνία" τόνισαν με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο, ο χορός, το θέατρο, η δημιουργική ανακύκλωση, juggling, yoga και η παραδοσιακή μαγειρική θα έχουν την τιμητική τους ενώ για τους συμμετέχοντες, που προσφέρουν κάποια δραστηριότητα, θα υπάρχει δωρεάν φαγητό και διαμονή.

Το πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, εδρεύει στον Άγιο Γερμανό, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της ελληνικής πλευράς της Πρέσπας, στα σύνορα με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ και λειτουργεί τόσο σε τοπικό όσο και σε διασυνοριακό-ευρωπαϊκό πλαίσιο. Επικεντρώνεται σε δράσεις που κύριο άξονα έχουν την ισόρροπη ανάπτυξης, την ενεργοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και την ανάδειξη των συνόρων ως συγκριτικό πλεονέκτημα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com